KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Ercan Avcı

Ercan Avcı 1984 yılında Amasya'da doğmuştur. Samsun/Bafra nüfusuna kayıtlı olup, anne tarafından Yozgatlıdır.

2002 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanmış, Üniversite öğrenimi döneminde Stratejik Araştırma Topluluğu'nu kurarak uzun süre başkanlığını yürütmüştür.

Stratejik Bakış adlı yarı-akademik dergiyi çıkarmış ve derginin imtiyaz sahipliğini yapmış ayrıca bir kaç yerel gazetede kısa süreli köşe yazarlığında bulunmuştur.

Basmakalıp Kültürler Temalı uluslararası AB Projesi kapsamında Lübnan'nın başkenti Beyrut'a gitmiş, birçok ülkeden gelen katılımcılarla atölye çalışmaları, kısa film çekimleri gibi etkinliklerde bulunmuştur.

2006 yılında Türk Hukuk Enstitüsü Ankara Şubesinin yönetim kurulunda yer almış ayrıca Ülkü Ocakları Genel Merkez Yöneticiliğinde bulunmuştur. 2007 yılında Ankara Barosunda avukatlık stajına başlamış, staj süresince bir çok faaliyette yer almış, Ankara Barosu tarafından düzenlenen VIII. Uluslararası Hukuk Kurultayı'nda Mihmandarlık görevini yürütmüş, yine Ankara Barosu tarafından düzenlenen Stajyer Avukatların Sorunları ve Çözüm Yolları adlı Sempozyumun Tertip Komitesi Üyeliği görevinde bulunmuştur.

Girdiği ilk sınavda Adli Hakimlik ve Savcılık Sınavını kazanmasının ardından, Avukatlık stajını yarıda bırakarak Adli Hakimlik ve Savcılık stajına başlamış, bu süre zarfında Ankara Adliyesinde adliye stajını yapmış ve Türkiye Adalet Akademisinde eğitim almıştır.

Türkiye Adalet Akademisi bünyesinde düzenlenen Avrupa'da ve Türkiye'de İnsan Hakları Hukuku, Adil Yargılanma, İfade, Din ve Vicdan Hürriyeti Konulu Eğitim Seminerinde katılımcı olarak yer almıştır.

2009 yılında Düzenlenen Kura Töreninin ardında Batman İli merkez Cumhuriyet Savcılığına atanmış, burada soruşturma savcılığının yanında Basın Savcılığı, Asliye Ceza Mahkemesi duruşma Savcılığı ve ardında Ağır Ceza Mahkemesi duruşma Savcılığını yürütmüştür.

HSYK'nın 2011 yılı Kararnamesi ile Yargıtay Tetkik Hakimliğine atanmış, Yargıtay Başkanlığı tarafından Yargı Etiği Sempozyumu ve Türkiye Jinekologlar Derneği'nce düzenlenen ''Hekim Hataları'' adlı sempozyumda görevlendirilmiştir.

3 yıla yakın bir süre Yargıtay'da görev yaptıktan sonra 2014 yılında mesleğinden istifa ederek eşi tarafından kurulan Vizyon Hukuk&Danışmanlık adlı hukuk ofisinin ceza bölümünün başına geçmiştir. Atılım Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku dalında yüksek lisansını başarıyla bitirmiştir. Yüksek lisans öğrenimi boyunca insan hakları ve kamu hukuku üzerine çalışmalar yapmıştır. TBB tarafından Kayseri'de düzenlenen sertifikalı meslek içi eğitim programına katılmış ve halen Kayseri Barosu staj kurulu ve sosyal işler kurulu komisyon üyeliği görevini yürütmektedir.

2011 yılında Avukat Tuğba Güneş Avcı ile evlenerek dünya evine girmiştir. Orta düzeyde İngilizce bilmektedir.