KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Erdoğan Özyalçın

1965 yılında Erzincan’ da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Erzincan’da tamamladı. 1991 yılında İtalya’nın Catania Tıp Fakültesinden “Besinlerin Karaciğer Kanseri üzerindeki etkileri” adlı bilimsel tezini tamamlayarak mezun oldu. İtalya’da girdiği yeterlilik sınavını geçerek, Avrupa’da hekimlik yapma hakkını kazanmıştır.

1993 yılında memleketine dönerek, Erzincan’da SSK ve Devlet Hastanelerinde hekim olarak çalışmıştır.

2006 yılında girdiği sınavla İtalya Catania Tıp Fakültesinde Fizyo-Patoloji ana bilim dalında araştırma doktorası yapmaya hak kazanmıştır. 2009 yılında doktora konusu olan “ LA SARCOPENİA DELL ALZİANO (Yaşlı sarcopenia)’’adlı tez çalışmasını başarıyla tamamlamıştır.
Bilimsel Çalışmalar

PESTICIDES EXPOSURE AND THE MANAGEMENT OF ACUTE HEPATIC INJURY ( Akut karaciğer yetmezliği ve pestisitlere maruz kalma)

CHROMOGRANIN A SERUM LEVELS IN ELDERLY PATIENTS WITH OVARIAN CANCER (Yumurtalık kanseri olan yaşlı hastalarda serum seviyelerinin kromogranini)

WORK PRODACTIVITE AND ACTIVITY IMPAIRMENT IN COLORECTAL CANCER PATIENTS TREATED WITH CAPECITABINE (Kolorektal kanser hastalarında iş verimliliği)

Siyasal Çalışmalar

İlk siyasal çalışmalarına İtalya’da öğrenci temsilciliği ve sosyal demokrat partisinde görev alarak aktif siyasete başlamıştır. Türkiye’de Türk Tabipler Birliği ve SES Sendikası üyesidir. Dr. Erdoğan Özyalçın 12 Haziran 2011 seçimlerinde Erzincan İli CHP 2. Sıra milletvekili adayı olmuştur.7 Haziran 2015 seçimlerine katılmak için 10 Şubat 2015 tarihinde memurluk görevinden istifa ederek yeniden Erzincan İli CHP milletvekili aday adayı olmuştur.

Evli ve iki çocuk babası olan Erdoğan Özyalçın, ileri seviyede İtalyanca, İspanyolca ve orta seviyede Almanca bilmektedir.

Erdoğan Özyalçın Haberleri

  • CHP'den 10 Ekim için kanun teklifi

    Gündem, 12 Ekim 2015

    CHP'den 10 Ekim için kanun teklifi

    CHP Erzincan Milletvekili Erdoğan Özyalçın, 10 Ekim'in terör saldırılarında yaşamını yitirenler için anma günü ilan edilmesi için kanun teklifi hazırladı