KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Fikret Murat Tural

1974’te Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde dünyaya geldi. Mardin ili Midyat ilçesi nüfusuna kayıtlı olup İlkokulu Kızıltepe ilçesin’de okuduktan sonra, orta ve lise öğrenimlerimi Gaziantep’te tamamladı. 1996 yılında Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden “Öğretmen” ünvanıyla mezun oldu.

1998 yılında, Gaziantep'te bir İlköğretim Okulunda, öğretmen olarak meslek hayatına başladı. 2003’te öğretmenlik görevinden istifa ederek, ticaret hayatına atıldı ve bir yıl sonra Tural Turizm adı altında kendi Turizm seyahat acentemi açtı. Bu süre zarfında, TÜRSAB GAP Bölgesel Yürütme Kurulu seçimlerine katılarak Yürütme Kurulu’nda Sayman olarak 2 yıl görev yaptı. 2006 yılındaki seçimlere başkan adayı olarak girip “GAP Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanlığı”na geldi ve 2013 yılına kadar bu görevimi sürdürdü. 2014 yılından itibaren Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreterliği görevini sürdürüyor. 2011-2013 yılları arasında Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Ekonomi Yüksek Lisans Bölümünde mezun oldu.

2009 yılında AK Parti Gaziantep İl Yönetim Kurulu üyeliği, 2011 yılında 24. Dönem 10. sıra milletvekili adaylığı, 2012 yılında, AK Parti Gaziantep İl Başkan Yardımcılığı, Dış İlişkiler Başkanlığı, 2013-2014 yıllarında, AK Parti Gaziantep İl Başkan Yardımcılığı, Teşkilat Başkanı olarak görev aldı.

Başta Gaziantep olmak üzere, Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nin, çok boyutlu kalkınmasında önemli rol oynayan bir çok projede gönüllü olarak görev aldı.

Arapça ve İngilizce bilen Tural, evli ve üç çocuk babasıdır.