KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Fikret Şinasi Kazancıoğlu

Fikret Şinasi Kazancıoğlu, 1960 yılında Malatya-Güzelyurt’ta dünyaya geldi. İlkokul öğrenimini Güzelyurt’ta yapan Şinasi Kazancıoğlu, Hasan Varol Orta Okulu’ndan mezun olduktan sonra Malatya Turan Emeksiz Lisesi’ne girdi. 1977 yılında Turan Emeksiz Lisesi’nden mezun olan Kazancıoğlu, üniversite sınavlarında Elazığ Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü’nü kazandı.

Fırat Üniversitesi’nden 1987 yılında Makine Mühendisi unvanı ile mezun olan Şinasi Kazancıoğlu, lisans eğitiminden sonra Kayseri Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Makina Mühendisliği Anabilim Dalı’nda yüksek lisans yaptı. Yüksek Lisans Programı’ndan mezun olması ile birlikte Yüksek Makine Mühendisi unvanını kazandı.

T.C. Genel Kurmay Başkanlığı Harp Akademileri Komutanlığı bünyesindeki Milli Güvenlik Akademisi’ni bitiren Şinasi Kazancıoğlu akademik çalışmalarını doktora düzeyinde Ankara Gazi Üniversitesi’nde sürdürdü.

2010 yılında Gazi Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Enerji Anabilim Dalı’ndaki doktora çalışmalarını tamamlayan Kazancıoğlu’na 2013 yılında Üniversiteler Arası Kurul kararı ile Enerji Ana Bilim Dalı’nda Doçentlik unvanı verildi.

Fikret Şinasi Kazancıoğlu, 1987 yılında Malatya’da TCDD 5. Bölge Başmüdürlüğü’nde mühendis olarak mesleki yaşamına başladı. Daha sonra burada Grup Amiri olarak görev yaptı.

1987-1993 yılları arasında yaklaşık 7 yıl memleketi Malatya’da görev yaptıktan sonra 1993 yılında TCDD 2. Bölge Müdürlüğü Ankara Yol Servis Müdür Yardımcılığı görevine atandı.

1999 yılına kadar bu statüde çalışan Kazancıoğlu aynı yıl TCDD 2. Bölge Müdürlüğü Bölge Müdür Yardımcılığı’na yükseldi.

2002-2004 yılları arasında TCDD Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.

1987 yılında Malatya TCDD 5. Bölge Başmüdürlüğü’nde mühendis olarak başladığı mesleki kariyerinde 2002 yılında TCDD Genel Müdür Yardımcılığı’na atandı. Aynı yılın Aralık ayından görevden alındı, ancak mahkeme kararıyla 2003 yılı Mayıs ayında görevine iade edildi.

TCDD Genel Müdür Yardımcılığı görevine paralel olarak 2005-2007 yılları arasında TCDD Kurumsal Kaynak Proje Koordinatörlüğünü de yürüttü.