KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Galip Mendi

Orgeneral Galip Mendi 1951 yılında Ankara’da doğmuştur. 1970 yılında Kara Harp Okulundan, 1971 yılında Piyade Okulundan mezun olmuştur.

1983 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı çeşitli birliklerde Takım Ve Bölük Komutanlığı yapan Orgeneral Mendi, 1985 yılında Kara Harp Akademisinden mezun olmuş, ardından Kurmay Subay olarak; 73’üncü Piyade Alayında Tabur Komutanlığı, Maltepe Askerî Lisesinde Harekât ve Eğitim Kısım Amirliği, 70’inci Piyade Tugayında Kurmay Başkanlığı, Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığında Öğretim ve Eğitim Grup Komutanlığı, Özel Kuvvetler Komutanlığında Özel Bölge Başkanlığı, 4’üncü Özel Kuvvet Alay Komutanlığı ve Özel Kuvvetler Komutan Yardımcılığı görevlerini yürütmüştür.

1998 yılında Tuğgeneralliğe terfi etmiştir. Tuğgeneral rütbesi ile 1’inci Komando Tugay Komutanlığı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ve Ege Ordusu Harekât Kurmay Yarbaşkanlığı görevlerinde bulunmuş, 2003 yılında Tümgeneralliğe terfi etmiştir.

Tümgeneral rütbesi ile Ege Ordusu Kurmay Başkanlığı ve Ulaştırma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı görevlerini yürütmüş, 2007 yılında Korgeneralliğe terfi etmiştir.

Korgeneral rütbesi ile Genelkurmay Askerî Tarih ve Stratejik Etüt Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Eğitim Ve Doktrin Komutanlığında Muharebe Hizmet Destek Eğitim Komutanlığı ve Eğitim Kolordu Komutanlığı ile 8’inci Kolordu Komutanlığı görevlerinde bulunduktan sonra, 2012 yılında Orgeneralliğe terfi etmiştir.

Orgeneral rütbesi ile 2’nci Ordu Komutanlığı ve Ege Ordusu Komutanlığı görevlerini yürütmüş, 2015 yılında Jandarma Genel Komutanlığı görevine atanmıştır.

Zeynep Merih Mendi ile evli olan Orgeneral Galip Mendi’nin iki çocuğu vardır.

Galip Mendi Haberleri

  • İşte YAŞ kararları!

    Gündem, 05 Ağustos 2012

    İşte YAŞ kararları!

    29 amiral/general bir üst rütbeye yükseltildi. 55 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle emekli edildi. 2. Ordu Komutanı Servet Yörük EDOK komutanı oldu. Nusret Taşdeler YAŞ üyesi olarak kaldı. 2011'de görev süresi uzayan 37 tutuklu komutan emekli oldu. Orgeneral Galip Mendi, 2. ordu komutanı oldu...