KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Gürbüz Akbulut

1976 yılında Bayburt’ta doğdu. 1999 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2002 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisansını tamamladı. Doktora çalışmalarını Ankara Üniversitesinde sürdürmekte olan Gürbüz Akbulut, lisans ve lisansüstü eğitimi dönemlerinde ülkemizin siyasi ve sosyal sorunlarıyla ilgilenen birçok sivil toplum kuruluşunda görev aldı.

Ak Parti hareketinin kuruluş çalışmalarında çeşitli görevler aldı. 22.   23. ve 24. Dönemde 12 yıl boyunca Türkiye Büyük Millet Meclisinde Milletvekili Danışmanı olarak görev yaptı. Bu süre içerisinde gerek Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerekse Ak Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen eğitim ve siyasi çalışmalara katıldı, yurtiçi ve yurtdışında birçok ulusal ve uluslararası programa katıldı ve katkı sundu.

ABKA (Avrupa Birliği Kariyer Akademisi) tarafından koordine edilen Avrupa Birliği Hukuku, AB Ekonomisi, AB Kurumları, AB Parlamentosu, AB Tarihi vb. ile ilgili çalışmalarda bulundu. Brüksel’de AB Parlamentosu ve Berlin’de Almanya Federal Parlamentosunda çeşitli çalışmalarda bulundu.

AB Proje hazırlama uzmanlığı eğitimi aldı ve Merkezi Finans ve İhale Birimi, DPT, Ulusal Ajans, Kırsal Kalkınma ve Kalkınma Ajanslarına sunduğu birçok projesi kabul edildi. 2013-2015 yılları arasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında yönetici olarak görev yaptı.

Evli ve 2 çocuk babasıdır.