KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Hacı Boydak

Boydak ailesinin iki numaralı ferdi olan 58 yaşındaki Hacı Boydak, diğer aile fertleri gibi Kayseri'de dünyaya gelmiştir. İş hayatına babasının yanında yazı işleri tutarak başlayan Hacı Boydak, 5 metrekarelik bir atölye içerisinden bugünkü Boydak Holding'in temellerine uzanan bir kariyere sahiptir.

Mobilya, enerji, telekominükasyon, tekstil, kimya ve finans gibi farklı alanlarda 42 şirket, Boydak Holding çatısı altında bulunmaktadır. Koltuk, kanepe, çeyiz sandığı tarzı mobilyalar ile üretime başlayan Boydak kardeşler, 1957 yılında Hacı Sait Boydak ve kardeşi Memduh Boydak ile birlikte kurulmuştur.

Üç çocuk ve iki torun sahibi olan Hacı Boydak, 8 ayrı sektörde 41 şirkete sahip olan Boydak Holding'in Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürütmektedir.

Boydak Holding'in en önemli markaları; İstikbal, Bellona, Mondi, İstikbal Mutfak & Banyo, Hes Kablo, Boyteks, Form Sünger. Memduh Boydak ve Hacı Boydak kardeşlerin yönetim kadrosunda bulunduğu Boydak Holding İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 7, ikinci en büyük sanayi kuruluşu listesinde ise 1 şirketi ile yer alıyor.

Hacı Boydak Haberleri