KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Haşim Taşkıran

Haşim Taşkıran, 10 Ekim 1964’te Siirt’in  Kurtalan ilçesinde  doğdu. Babasının adı Abdullah, annesinin adı Feride’dir. İlk öğretimi Kurtalan Gözpınar Köyünde, orta ve lise öğretimi Batman’da bitirdi. Yükseköğrenimini İstanbul Newport Üniversitesi Davranış Bilimleri bölümünü bitirdi. Halen Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde İşletme bölümü ve aynı zamanda  Nişantaşı Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde iletişim ve tasarım bölümünde eğitimine devam etmektedir.

 Siyasi kariyerine 1991 yılında Refah Partisi Güngören kurucu ilçe başkan yardımcısı olarak başladı. 1994 yılında Refah Partisi İstanbul İl Genel Meclis Üyeliği, Fazilet Partisi Güngören kurucu ilçe yönetim kurulu üyeliği, Fazilet Partisi Bakırköy ilçe başkan yardımcılığı ve 2002 yılında Ak Parti Bakırköy kurucu ilçe başkan yardımcılığı görevlerini yürüttü. 2004 yerel seçimlerinde Bahçelievler Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi oldu.  

Sanayici ve İş adamı olan Haşim Taşkıran İSO, İTO, İTKİB, KIZILAY, MÜSİAD gibi STK’larda farklı görevlerde bulundu. 2015 genel seçimleri için Ak Parti Siirt  Milletvekili Adayı.

İyi düzeyde İngilizce bilen Haşim TAŞKIRAN, evli ve 1 çocuk babasıdır.