KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

İsa Maral

İsa Maral, 1960 yılında Ordu Ünye’de doğdu. İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrenimini Ünye’de tamamladı. İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümünü 1986 yılında bitirdi.

1984-1986 yılları arasında DOPSAN Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş’de çalıştı. Askerlik görevini 1986-1987 yılları arasında Mamak Muhabere Okulu’nda kısa dönem olarak tamamladı. Askerlikten sonra ODTÜ, İngilizce Hazırlık sınıfını bitirdi.

Tarım, Orman ve Köyişleri Bakanlığı'nın memurluk sınavını kazanarak 1987 yılında Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde mühendis olarak işe başladı. Kastamonu Köy Hizmetleri 13. Bölge Müdürlüğün’de Planlama ve Proje mühendisi olarak görev yaptı. 1992 yılında girdiği Türkiye Ortadoğu Amme İdaresi Ensitüsü (TODAİE) Kamu Yönetimi Uzmanlık Programını bitirdi. Daha sonra Sinop Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü İçme Suları Şube Müdürlüğü’nde Mühendis olarak ve Bursa Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü Yol Şube Müdürlüğü’nde Köy Yolları Asfalt Şefi olarak görev yaptı. 1999 yılında Üretim Şefi olarak göreve başladığı Ünye Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş.’Den 14 yıl 7 ay önce çalıştıktan sonra, 5 Ekim 2013 tarihinde emekliye ayrıldı.

2011-2013 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

İyi derecede İngilizce bilen İsa Maral, evli ve bir çocuk basasıdır.