KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Mehmet Kasım Gülpınar

Mehmet Kasım Gülpınar, 20 Eylül 1969'da Şanlıurfa Siverek'te doğdu. Babasının adı Eyyüp Cenap, annesinin adı Asuman'dır.

Kamu Görevlisi; Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi.

TÖMER'de öğretmenlik yaptı. Dış Ticaret Müsteşarlığı İGEME'de Mütercim olarak çalıştı. Özel bir tv kanalında Diplomasi Muhabirliği yaptı.

Devlet Bakanlığında Özel Kalem Müdürlüğü ve Siyasi Danışmanlık, Sanayi ve Ticaret Bakanlığında Siyasi Danışmanlık görevlerinde bulundu.

24. Dönem Milletvekilliği esnasında, Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyeliği, Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi (AİBPA) Türk Grubu Üyeliği, Türkiye-Fransa Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı, AB Uyum Komisyonu Üyeliği, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Üyeliği, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türkiye Delegasyonu Üyeliği ve  Dışişleri Komisyonu Üyeliği  görevlerinde bulundu.

Çok iyi düzeyde Fransızca, İngilizce ve Kürtçe, iyi düzeyde Arapça ve Farsça bilen Gülpınar, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Mehmet Kasim Gülpinar Haberleri

  • YRP sürprizi: 1 büyükşehir, 1 il ve 38 ilçeyi aldı

    Gündem, 01 Nisan 2024

    YRP sürprizi: 1 büyükşehir, 1 il ve 38 ilçeyi aldı

    31 Mart yerel seçimlerinde Yeniden Refah sürprizi yaşandı. YRP, 1 büyükşehir, 1 il ve 38 ilçe belediyesini aldı

  • Şanlıurfa'da kıyasıya yarış!

    Gündem, 31 Mart 2024

    Şanlıurfa'da kıyasıya yarış!

    Türkiye yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gitti. Dikkatlerin çevrildiği illerden biri de Şanlıurfa oldu. Kentte mevcut belediye başkanı AK Partili Zeynel Abidin Beyazgül ile Yeniden Refah Partisi adayı olan Kasım Gülpınar arasında kıyasıya bir yarış yaşandı. Saat 05.24 itibariyle kentteki son durum...