KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Mehmet Tüm

1957de Kayseri Sarız-Kırkısrak köyünde dünyaya geldi.. 11 çocuklu bir ailenin bireyi olan Mehmet Tüm, çalışkanlığı ve azmi ile takdir topluyordu.. Köydeki ilkokul eğitiminin hemen ardından eğitiminin devamı için Kayseri’ye gitmek zorunda kaldı.. Kayseri Teknik Lisesi İnşaat ve Teknik Bölümünü başarıyla bitirdi. Liseden hemen sonra hem ailesi ve hem de kendi geleceği için işe girdi.

Bayındırlık Bakanlığındaki iş hayatı, tayininin Balıkesir’e çıkmasıyla başladı.. İnşaat teknisyeni olarak Balıkesirin en ücra noktalarında bile görev yaptı..

Mehmet Tüm, okumanın faydasını önemseyerek gündüz çalışırken, o dönem var olan akşam üniversitesine kayıt olur. 80 öncesinde, yapılan saldırı sonrasında hayatlarını kaybeden, çok sevdiği iki arkadaşı Ozan ve İbrahim’in isimlerini oğluna vererek hatıralarını yaşatmıştır.

Balıkesir Necati Bey Akşam Eğitim Fakültesine devam eder. Fakir bir ailenin çocuğudur Akşamları üniversiteye giderken, Erdek sahili başta olmak üzere, tüm sahillerde elinde bavulla tişört satmaya başlar. En son Bandırma’da küçük bir dükkan açar. Mezun olduğu Eğitim Fakültesinden sonra, öğretmenlik yapma isteği de, dönemin baskıcı unsurları tarafından engellenmeye çalışılır ve çok sevdiği öğretmenlikten de vazgeçmek zorunda kalır.

Mehmet Tüm’ün aktif siyasi hayatı, Sosyal Demokrat Halkçı Partiyle başladı. SHP ve CHP’nin birleşme kararıylada devam etti. 1990 Yılında Tüm Yapı İnşaat Limited Şirketini kurarak, uzmanlık alanı olan inşaat konusunda Bandırma ve Edremit’te çalışmaya başladı. İş hayatında başarı merdivenlerini hızla tırmanmaya başladı. Bölgede inşaat sektörünün ve sonrasında turizm ve otelciliğin önemli isimlerinden biri olmuştur. İşadamı kimliğiyle bölge ekonomisinde söz hakkı sahibi olmuştur.

Geçen yıllar içerisinde, yarattığı istihdam ile yüzlerce kişiye iş ve ekmek imkanı sunmuş, bölgenin mimari çehresinin modern şekilde değişimine katkıda bulunmuş, iş hacmiyle kent ve bölge ekonomisinin gelişiminde lider isimlerden biri olmuştur. Yıllarca edindiği tecrübelerini paylaşmaktan mutluluk duyan Mehmet Tüm, bir çok genç işadamına örnek olmuştur. Kariyerinde, zirvede yer alsa da geldiği noktayı asla unutmayan Mehmet Tüm, yerel ve bölgesel gelişim amacıyla şimdi daha fazla çalışıyor.

Hedefleriyle iş dünyasında yönlendirici olan Mehmet Tüm, doğanın korunmasında da bir çok sivil toplum kuruluşunu desteklemiş, ekonomik gelişimin ancak doğanın korunması ve yeşil alanların artmasıyla anlam kazanacağını savunmuştur.

Bölge ve ülke sorunlarının çözümünde sorumluluk hissederek, verdiği burslarla bir çok öğrencinin eğitimi için yardımcı olmuş, kadınların sosyal hayatta seslerinin duyulması için bütün imkanlarını seferber etmiştir.

1994-1999 yılları arasında; seçimle CHP Bandırma İlçe yönetim üyeliği, ve yine seçimle Bandırma Belediyesi Meclis üyeliği de olmak üzere üstlendiği görevlerle, yaşadığı kentin sorumluluğunda da aktif rol aldı.

1994 yılı sonunda İstanbul'da kurulan, kuruluşunda yurt içinden ve yurt dışından yüzün üzerinde bilim adamı, sendikacı, milletvekili, siyasetçi, sanatçı ve çeşitli mesleklerden kimselerin yer aldığı, Türkiye çapında örgütlenen siyaset okulu; Sosyal Demokrasi Vakfı SODEV’in 2000 yılında Balıkesir temsilciliğini üstlendi ve uzun yıllardır da aynı vakfın Türkiye Genel Sekreterliğini başarıyla sürdürmekte.

1999 Genel seçimlerinde, Balıkesir’de önseçimle 2. Sıra milletvekili adayı oldu. Mehmet Tüm, siyaseten bulunduğu her noktaya seçimle geldi.

İş adamım Mehmet Tüm, evli ve iki çocuk babasıdır. EşiMeryem hanım, Mehmet Tüm’ün en büyük destekçilerinden biri ve; çağdaş, sosyal, tam bir Cumhuriyet kadınıdır. Oğlu Ozan İbrahim Tüm 37 yaşında; Hacettepe Üniversitesi mezunu, Tüm Yapı İnşaat Limited Şirketinde yönetici, Bandırma Ticaret Odası meclis üyesi ve halen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesidir. Kızı Helin Tüm 21 yaşında; Bilgi Üniversitesinde Hukuk Fakültesi öğrencisidir..

Mehmet Tüm Haberleri