KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Mizgin Irgat

Mizgin Irgat, 1978 yılında Bitlis Tatvan da dünyaya geldi. Karşıyaka İlk Okulu ve Orta Okulundan sonra Tatvan Atatürk Lisesindeki eğitimine devam ederken 1993 yılında göçertilme politikası sonucu 1993 yılı sonlarında İzmir iline göç etmek zorunda kaldı.

Ardından çalışmalarına ve eğitimine devam eden Mizgin Irgat 2003 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra İzmir ilinde serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Mizgin Irgat avukatlığın yanı sıra, özgün kadın çalışmalarında, muhalif bir çok sivil toplum örgütünde, inisiyatiflerde ve platformlarda çalışmalar yürüttü. Mizgin Irgat, başta İzmir ilindeki olmak üzere birçok siyasi ve toplumsal davaların avukatlığını üstlendi. İzmir ili Konak ilçesinde 2009 yerel seçimlerinde belediye başkan adayı oldu. Mizgin Irgat'ın başarılı seçim çalışmasının dikkat çektiği bu seçimlerde, DTP Konak ilçesinde yüksek bir oy alarak 3. parti oldu.

Mizgin Irgat, bir süre Halkların Demokrasi Partisi İzmir İl Eş Başkanlığı görevini yürüttü. Haziran yılında yapılacak olan milletvekili seçimlerinde HDP Bitlis Milletvekili Aday Adayı oldu.