KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Murat Emir

1969 yılında Malatya’da doğdu. Emekli olan bir öğretmen çocuğudur. Orta ve lise öğrenimini, Ankara İncirli Lisesi’nde; üniversite öğrenimini 1985-1992 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladı. 1996 yılında S.B Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları İhtisası’nı tamamlayan Murat Emir, 2008 yılında Almanya’da Heidelberg Üniversitesi Lazer Fiziği bölümünde master yaptı.

Sırasıyla Ankara Hastanesi, Edremit Askeri Hastanesi ve İskenderun SSK Hastanesi bünyesinde Göz Hastalıkları Klinik Şefi olarak görev yaptı. Göz doktoru olan Murat Emir, 20 yılda 30 binin üzerinde cerrahi vaka deneyimi yaşamıştır. Murat Emir, Türk Tabipler Birliği, Türk Oftalmoloji Derneği, International Society of Refractive Surgery ve American Society of Cataract and Refractive Surgery gibi derneklere üyedir.

2006 yılından itibaren, kurucusu olduğu Özel Emir Göz Hastalıkları Dal Merkezi’nde, 10 yıllık mesleki tecrübesini, geniş halk kitlelerine sunma ve hizmet verme olanağı buldu. Meslek yaşamına, "göz hastalıkları operatör doktoru" unvanıyla devam ederken 2005-2009 yılları arasında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni başarıyla bitirdi. Ankara Barosu’nun avukatlık stajını tamamlayarak "avukat" unvanı kazandı.

Almanya’nın Heidelberg Üniversitesi’nde lazer fiziği üzerine çalıştı ve 2008 yılında yüksek lisans derecesini aldı. 2013 yılında, yazmış olduğu "Etik ve Hukuki Yönleriyle Araştırma Biyobankacılığı" başlıklı doktora teziyle Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, Tıp Tarihi ve Etik Doktora’sını bitirdi.

Çok sevdiği tıp mesleğinden hiçbir zaman kopmayan Murat Emir, 2012 tarihinden itibaren, Dünya Göz Hastanesi’nde operatör doktor olarak kariyerine devam etmektedir.

Gençlik yıllarından itibaren, toplumsal ve siyasal sorunlara ilgi duydu; bu bağlamda Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları’ndan başlayarak aktif bir siyasal atmosferin içinde yer aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi 2. bölge milletvekili aday adaylığı, Keçiören ilçe ve Ankara il delegeliği başta olmak üzere, parti teşkilatında çeşitli görevlerde bulundu. Ayrıca birçok meslek örgütü, bilimsel dernekler ve sivil toplum örgütlerinde aktif olarak çalıştı.

Murat Emir, çok iyi derecede İngilizce ve orta derecede Almanca bilmektedir.

Murat Emir'in Uzmanlık Alanları

Genel Göz Muayenesi
Katarakt
Keratokonus
Konjonktiva
Kontakt Lens
Kornea
Lazer

Murat Emi̇r Haberleri

  • İnvamed - RD Global'dan iddialara yanıt

    Gündem, 17 Temmuz 2021

    İnvamed - RD Global'dan iddialara yanıt

    CHP Ankara Milletvekili Murat Emir'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´nun kuzeni Mehmet Soylu'ya yönelik iddialarıyla ilgili İnvamed - RD Global şirketinden yapılan açıklamada, "İddia ettiğiniz gibi herhangi bir haksız kazanç var ise, SGK'ya ya da farklı kurum kuruluş ya da bir şirkete iddialarına konu olan ürün fatura edildi ise, bu bedelin 10 katını SMA, MS ve ALS'li hastalarımıza bağış yapmayı taahhüt ediyoruz" denildi.

  • CHP'den Ankara terör saldırısı için Meclis araştırma talebi

    Gündem, 19 Nisan 2016

    CHP'den Ankara terör saldırısı için Meclis araştırma talebi

    CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ve arkadaşları, Ankara Garı önünde meydana gelen terör saldırısında, istihbarat ve emniyet birimlerinin ihmali olup olmadığının belirlenmesi için Meclis araştırma talebinde bulundu

  • CHP'li Pekşen'den kurultay açıklaması!

    Gündem, 12 Kasım 2015

    CHP'li Pekşen'den kurultay açıklaması!

    CHP Trabzon Milletvekili Pekşen, milletvekili kaydını yaptırmak üzere geldiği TBMM'de gazetecilerin CHP'de olağanüstü kurultay taleplerine ilişkin soruları yanıtladı