KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Mustafa Erdem

Prof. Dr. Mustafa Erdem 1957 Ankara'da doğdu.

1973 Ankara İmam-Hatip okulu ve Ankara Atatürk Lisesi'ni, 1978 Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. 1975-1977 T.C. Diyanet İşleri Başkanlığında, 1977-1980 TRT Genel Müdürlüğünde görev aldı.

1986 A. Ü. İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Anabilim Dalı'na Araştırma Görevlisi oldu. 1987-1988 Mısır'da çeşitli Üniversite ve kütüphanelerde araştırmalarda bulundu. 1990 Yahudilik, Hıristiyanlık ve İslam'da Adem (İlk İnsan) konulu tez ile "Doktor" oldu.

1993 "Dinler Tarihi Doçenti" oldu.

1993 Türkiye Diyanet Vakfı'nda Yayın Kurulu Üyeliği ile birlikte Kırgızistan Oş Devlet

Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Koordinatörü olarak görevlendirildi.

1996-1999 Kırgızistan Oş Devlet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcılığında görevlendirildi.

2000 A. Ü. İlahiyat Fakültesi'nde "Profesör" kadrosuna atandı.

2002-2003 Türk Cumhuriyetleri ve Topluluklarından sorumlu Bakan Danışmanı olarak Başbakanlıkta görevlendirildi.

2003-2004 T.D.V. Diyam (Diyanet Araştırma Merkezi) Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

Sosyal ve Kültürel Faaliyetleri:

1989 yılında itibaren Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Türkiye içi ve dışındaki "Kutlu Doğum" etkinliklerine konferans vermek üzere katılmıştır.

1990 yılında itibaren Türk Federasyonu'nun davetlisi olarak Avrupa'nın çeşitli ülke ve bölgelerinde seminer ve konferanslar vermiştir.

1996 yılında itibaren Türk Ocakları Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği ve Hars Heyeti Üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

MHP ve Ülkücü kuruluşların davetleri üzerine çeşitli seminer ve konferanslara katılmıştır.

Türkiye Kamu-Sen Bilim Kurulu Üyeliği yapmıştır. Ayrıca bu kurumun Türkiye genelinde tertiplemiş olduğu konferanslara konuşmacı olarak katılmıştır.

Avrasya Stratejik Araştırma Merkezi'nde personelin yetişmesine yönelik olarak dersler vermiş ve bu kurum tarafından düzenlenen bilimsel toplantılara katılmıştır.

Diyam (Diyanet Araştırma Merkezi) tarafından düzenlenen bilimsel toplantılara konuşmacı olarak katılmıştır.

Kendi Akademik alanıyla ilgili olarak yurt içinde ve dışında çok sayıda bilimsel konferans, panel ve Sempozyumlarla katılmıştır.

Türkiye içinde ve dışında, dini ve kendi bilimsel alanı ile ilgili, çok sayıda radyo ve televizyon programlarına katılmıştır.

22 Temmuz 2007'de yapılan Genel seçimde, Ankara II. Bölge Milletvekili adayı olarak seçimlere katılmıştır.

Prof. Dr. Mustafa Erdem; Diyanet İşleri Başkanlığı, TRT Genel Müdürlüğü, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Kırgızistan Oş Devlet Üniversitesi ve T.C. Başbakanlıktaki görevleri dolayısıyla önemli bir bürokratik deneyim kazanmıştır. Yurt içinde ve Dışında devlet kurumlarını yakından tanıma imkanı bulmuştur.

Ankara Üniversitesi, Türkiye Diyanet Vakfı ve Kırgızistan Oş Devlet Üniversitesi arasında ortak imzalanan bir protokol çerçevesinde gerçekleştirilen eğitim-öğretim ve kültür projesinde yaklaşık on beş yıl yürüttüğü görev kendisine hem uluslar arası, hem de diplomatik bir deneyim kazandırmıştır.

Çeşitli ülkelerdeki bilimsel ve kültürel faaliyetleri yanında bir Dinler Tarihi uzmanı olarak özellikle Misyonerlik ve Misyoner faaliyetleri konusunda yaptığı araştırmalarla, farklı toplu, din ve kültürleri yakından tanıma imkanı bulmuştur. Bu birikim sayesinde, yapmış olduğu konferans ve bilimsel faaliyetlerde, diğer toplumların Türkiye ve Türk insanı üzerindeki yıkıcı ve bölücü oyunlarına dikkat çekmiştir.

Halen Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Anabilim Dalı Öğretim üyeliği görevini yürütmektedir.

Hz. Adem, Dinler Tarihi, Kırgız Türkleri ve Misyonerlik Faaliyetleri ve Türkiye isimli dört adet basılı kitabı ve çok sayıda bilimsel makalesi bulunmaktadır.

Mustafa Erdem 21 Mart 2015 tarihinde yapılan MHP 11. Olağan Büyük Kurultayında MYK Üyesi seçilmiştir.

Evli ve üç çocuk babası olup, Arapça, ingilizce ve Türk Lehçeleri bilmektedir.

Mustafa Erdem Haberleri