KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Mustafa Hilmi Dülger

1962 yılında Kilis’te doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Kilis’te tamamladı. Bir yıl Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde okuduktan sonra buradan ayrılarak, ideali olan kaymakamlık mesleği için Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne girdi.1985 yılında iyi derece ile Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Aynı yıl İçişleri Bakanlığı’nın açmış olduğu Kaymakam Adaylığı Sınavını kazanarak; Erzurum Kaymakam Adayı olarak memuriyete başladı.

Sırasıyla Erzurum Kaymakam Adaylığı, Kilis Kaymakam Refikliği ve Kilis Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulunduktan sonra 1987-1988 yılları arasında 1 yıl süreyle yabancı dil ve mesleki konularda çalışmalarda bulunmak üzere İngiltere’de bulundu. İngiltere’de bulunduğu sırada Çevre Kirliliği ve Çevrenin Korunması üzerine çeşitli çalışmalar da yaptı.

Türkiye’ye dönüşünden sonra Ankara Elmadağ, Isparta Uluborlu, Elazığ Keban ve Ankara Akyurt ilçelerinde Kaymakamlık, Çankırı Vali Yardımcılığı görevlerinde bulunduktan sonra 1999 yılında İçişleri Bakanlığı’nın açmış bulunduğu Mülkiye Müfettişliği sınavını kazanarak Mülkiye Müfettişi, 2000 yılında da Mülkiye Başmüfettişi oldu. 16 yıl boyunca Mülkiye Başmüfettişi olarak görev yapmıştır.

2008 yılında ABD’de UCF’de Misafir araştırmacı olarak Kamu Yönetimi ve Yerel Yönetimler Konularında çalışmalarda bulunmuş olup, 24 Dönem TBMM’de de çeşitli Komisyonlarda uzman raportör olarak çalışmıştır.

İyi derecede İngilizce bilen Dülger, evli ve iki çocuk babasıdır.