KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Mustafa Sait Gönen

15.08.1960 Tarihinde Konya Merkez Karatay İlçesi Sedirler Mahallesinde Hatip Camii İmamı Mevlüt Gönen Hocanın ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası Bozkır İlçesi Dereiçi Köyü, Annesi ise Hadım Fakılar köyü nüfusuna kayıtlıdır.

Konya Zafer İlkokulunda eğitim hayatına başladıktan 3 yıl sonra daha şehir merkezinde olan Konya Hakimiyeti Milliye ilkokuluna nakil oldu. 1971 yılında ilkokulu bitirerek yine aynı yerde eğitim veren Konya Devrim Ortaokuluna kayıt yaptırdı. 1974 yılında ise Konya Karatay Lisesi’ne başladı ve 1977 yılında mezun oldu.

Karatay Lisesi’nde öğrenci olduğu yıllarda Ülkücü Hareket saflarına katıldı. Gerek lise yıllarında gerekse tıp tahsili için İstanbul’a gittiğinde Ülkücü Kadroların her kademesinde görev yaptı.

1983-1985 yılları arasında rahmetli Başbuğumuz Alpaslan Türkeş Beyin talimatı ile İstanbul Ülkü Ocakları Başkanlığı görevini ifa ederek, 12 Eylül 1980 sonrası Ülkücü Milliyetçi kadroların yeniden teşkilatlanması ve bu milletin evlatlarının milli manevi duygularla teçhiz edilip yine milletin hizmetine sunulan bu ocaklarda birçok gencin yetişmesine katkı sağladı.

1985 yılında İstanbul Tıp Fakültesini bitirerek Yozgat İli Topçu Köyü Sağlık Ocağı’na mecburi hizmete gitti. Kısa bir süre sonra Yozgat İli Sağlık Müdür Yardımcısı oldu.

1986 yılında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıklarında Araştırma Görevlisi olarak başladı.

1988 yılında Hotamış eşrafından Dişhekimi Kazım Göktay’ın kızı Zeliha ile evlendi ve 2 erkek bir kız evladı vardır.

1990 yılında İç hastalıkları uzmanı, 1991-1993 yıllarında S.Ü. Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Başhekim Yardımcısı olarak görev yaptı.

1993-1994 Futbol Sezonunda Konyaspor Kulüp Başkanlığı Görevinde bulundu. Görev yaptığı dönemde Konyaspor oldukça başarılı bir sezon geçirdi.

1995-1998 yılları arasında İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları alanında üst ihtisas yaptı.

1998 yılında Amerikada Cornell Medical Center’da Felowship olarak çalıştı.

1999 yılı 18 Nisan’da yapılan Genel Seçimlere katılarak 21. Dönem Konya Milletvekili olarak Parlemontaya girdi. Yasama görevi esnasında Nato Komisyonu ve Çevre Komisyonu’nda görev yaptı. Yine o dönemde MHP Başkanlık Divanında görev alarak Genel Sekreter Yardımcılığı Görevinde bulundu.

2002 yılında S.Ü. Meram Tıp Fakültesi’ndeki görevine dönerek Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı olarak çalışmaya başladı. Üniversiteden ayrıldığı 2012 yılına kadar Bilim Dalı Başkanlığı görevine devam etti.

2005 yılında Endokrin Doçenti, 2010 yılında aynı bilim dalına Profesör olarak atandı.

2002-2014 yılları arası Türk Diyabet Cemiyeti Konya Şubesi Başkanlığı görevinde bulunarak bu içinde Diyabet Hastalığı ile ilgili toplumu bilgilendirme amaçlı halk konferansları, sağlık taraması gibi sosyal sorumluluk projeleri düzenlendi.

2012 yılında Selçuk Üniversitesindeki Görevinden istifa ederek İstanbul Gayrettepe Florence Nigtingale Hastanesinde çalışmaya başladı. Bir süre sonra İstanbul Bilim Üniversitesi İç Hastalıkları A.B.D’na Profesör olarak atandı ve Endokrinoloji Bilim Dalı Başkanı oldu.

Halen ülkedeki tüm Endokrin Uzmanlarının üye olduğu Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneğinin Başkanlığı görevini yürütmektedir. Aynı zamanda alanı ile ilgili olarak Endocrine Society, America Diabet Association, European Society of Endocrinology, Türk Diabet Cemiyeti, Türkiye Diabet Vakfı gibi kuruluşların üyesidir.

Proje yürütücüsü olarak; 2 Uluslararası, 1 TÜBİTAK, 6 Ulusal, 5 Kurumsal projeyi tamamlayarak tamamına yakını değişik yurtdışı dergilerde yayınlanmıştır. 32 tanesi ISI indexine kayıtlı uluslararası olmak üzere toplamda 136 bilimsel makalesi mevcut ve bu yayınları 346 kez atıf almıştır.

Yine bu yayınlardan dolayı; İstanbul Üniversitesi Araştırma Fonu tarafından 1999 yılında yaptığı uluslar arası yayınlarla Türkiye bilimine yaptığı katkı nedeniyle Başarılı Araştırıcı Belgesi, Türkiye Diyabet Vakfı tarafından 2014 yılı “Diabetes Mellitus En İyi Bilimsel Yayın Ödülü” program çerçevesinde “Effects Of Single Nucleotide Polymorphisms In KATP Channel Genes On Type 2 Diabetes In Turkish Population” başlıklı yayın ile Birincilik Ödülü almıştır.

Ayrıca İstanbuldaki Konya derneklerinin çatı derneği olan İstanbul Konyayılar Derneği Başkan Vekilliği görevini sürdürmektedir.

10 Şubat 2015 de 25. Dönem Milletvekilliği seçimleri için üniversitedeki görevinden istifa ederek MHP’den aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Prof. Dr. Sait GÖNEN 07.06.2015 tarihinde yapılan genel seçimlerde Konya Milletvekili olarak seçilmiştir.