KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Müzeyyen Şevkin

Müzeyyen Şevkin, 1961 yılında Adana'nın Sucuzade Mahallesi'nde doğdu. 1984 yılında Ç.Ü.Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Jeoloji Bölümü'nden mezun oldu. Master ve Doktorasını yine aynı Üniversite'de tamamladı. 1986 yılında İller Bankası Diyarbakır Bölge Müdürlüğü'nde çalışmaya başladı. 1987 yılında İller Bankası Adana Bölge Müdürlüğü'ne atandı. Adana bölgesine bağlı Mersin, Hatay, Osmaniye il ve ilçelerindeki 200'ün üzerinde belde ve Belediye'ye hizmet üretti.

İki dönem Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanlığı görevini başarıyla gerçekleştirdi. Mesleki konularda ve uygulamalarda görülen eksiklikler bağlamında Adana'da depremsellik, şehircilik, su havzalarının korunması, sağlıklı çöp depolama alanlarının saptanması, jeolojik olarak sakıncalı alanlara inşaat yapılmaması, ovaların tarım amaçlı kullanılması gibi birçok konuda çalışmalar yaptı. Söz konusu çalışmaları yazılı ve görsel basın aracılığıyla kamuoyunda geniş yankı buldu. Kent Sorunları Sempozyumu düzenleme ve yürütme kurulları içerisinde yer aldı. Çeşitli gazetelerde makaleleri yayınlandı. Çok sayıda konferans verdi.

24.Dönem Adana Milletvekili Adayı, TMMOB Kadın Komisyonu üyesi olan Müzeyyen Şevkin, KESK üye ve delegesi, Yapı Yol SEnKurucu Üye ve İşyeri Temsilcisidir ve birçok vakıf ve dernek üyeliği bulunmaktadır.

İyi düzeyde İngilizce bilen Şevkin, evli ve iki çocuk annesidir.