KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Nuri Okutan

Nuri Okutan, 1962 yılında Isparta Eğirdir’de doğdu. İlkokulu ve ortaokulu Eğirdir’de tamamlayan Nuri Okutan, eski adı Gönen Köy Enstitüsü olan şimdiki adıyla Gönen Anadolu Öğretmen Lisesi‘nden mezun oldu.

Yükseköğrenimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü’nde tamamlayan Nuri Okutan, Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesinde, Yönetim-Organizasyon alanında Yüksek Lisans yaptı.

Nuri Okutan 1989-1990 yıllarında bir yıl süre ile İngiltere’de Canterbury ve Margate kentlerinde mesleki konularda bilgi, görgü ve dil eğitimi aldı.

1986 yılında İçişleri Bakanlığınca açılan bir ay süreli planlama yönetimi kursuna katıldı. Yine 1986 yılında 6 ay süre ile planlama uzmanlığı yaptıktan sonra Bitlis Kaymakam adaylığı, Amasya-Taşova Kaymakam vekilliği, Bursa-Harmancık, Van-Bahçesaray, Erzurum-Narman, Van-Bahçesaray ve Gümüşhane-Kelkit ilçelerinde Kaymakamlık görevlerinde bulundu.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünde 1996 yılında Şube Müdürü ve Daire Başkanı olarak görev yaptı. İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Nuri Okutan sırasıyla Siirt, Sakarya, Trabzon ve Şanlıurfa Valisi olarak görev yaptı.

Şanlıurfa Valiliğinden 17 Ağustos 2011 tarihinde Resmî Gazetede yayımlanan bakanlar kurulu kararıyla merkez valiliğine atandı.

Görev yaptığı her yerde sıra dışı bir mülki idare amiri olan Nuri Okutan Kaymakam olarak görev yaptığı Taşova’da tarım ve hayvancılık, Harmancık’ta eğitim ve tarım, Bahçesaray’da ve Narman’da hayvancılık, kaymakam olarak son görev yeri olan Kelkit’te ise hayvancılık, tarım, el sanatları, eğitim ve kültür alanlarında önemli proje ve çalışmalar yürüttü.

2011 Yılında Şanlıurfa Valiliğinden Merkez Valiliği görevine atanan Nuri Okutan, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde gençlik yıllarından itibaren gönül verdiği Milliyetçi Hareket Partisi’nden Isparta Milletvekili seçilmiştir.

Demet hanımla evli olan Nuri Okutan; Ramazan, Reyyan ve Ahmet Alp’in babasıdır.

Nuri Okutan Haberleri