KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Oğuz Turhan

Oğuz Turhan, 1977 yılında Zonguldak’ta doğdu. 1995 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nden, 2000 yılında Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 2001 yılında Ankara Barosunda avukatlık stajını tamamladı. Aynı yıl Devlet Planlama Teşkilatı’nda (Kalkınma Bakanlığı) uzman yardımcısı olarak çalışmaya başladı. Bu dönemde Gazi Üniversitesi İdare Hukuku bölümünde yüksek lisans derslerini tamamladı. 2006 yılında “Siber Suçlar” konulu uzmanlık tezini vererek Planlama Uzmanlığına atandı.

2006-2008 yılları arasında Boston Üniversitesi’nde “Uluslararası Ticaret” alanında yüksek lisans yaptı.  Amerika Birleşik Devletleri’nden döndükten sonra Planlama uzmanı olarak Devlet Planlama Teşkliatı’ndaki görevini sürdürdü.

2011-2013 yılları arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında kurulan Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda Milliyetçi Hareket Partisi’nin teknik heyet üyesi olarak görev yaptı.

Türk Hukuk Enstitüsü’nde yönetim kurulu üyeliği yaptı. Türk Akademisi Siyasi Sosyal Stratejik Araştırmalar Vakfı’nın (TASAV) kurulmasında kurucu üye olarak yer aldı.

Lise ve üniversite yıllarında Ülkü Ocakları’nın okul temsilcisi olarak görev yapan Oğuz TURHAN, daha sonra Ankara Ülkü Ocakları Eğitim ve Orta Öğretim Masası Başkanlığı görevlerini yürüttü. Milliyetçi Hareket Partisi Araştırma Geliştirme Merkezinde kurulan çeşitli komisyonlarda görev yaptı.

14 yıldır sürdürmekte olduğu kamudaki görevinden ayrılarak Milliyetçi Hareket Partisi’nin 21 Mart 2015 tarihinde yapılan 11. Olağan Genel Kurulunda Merkez Yönetim Kurulu üyesi seçildi. 

21 Mart 2015 tarihinde yapılan MHP 11. Olağan Büyük Kurultayında MYK Üyesi seçildi.

İngilizce bilen Turhan, evli olup Alparslan ve Mustafa adında 2 çocuk babasıdır.