KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Okan Bayülgen

Asıl adı Kaan Okan Bayülgen'dir. İstanbul'un Cihangir ilçesinde 23 Mart 1964 tarihinde dünyaya gelmşitir. Eğitim hayatına 6 yaşındayken Taş Mektep isimli yatılı okulda başlayan Okan Bayülgen, Şişli 19 Mayıs İlkokulu'ndan mezun olarak Galatasaray Lisesi'nde öğrenim hayatına devam etmiştir.

Okula gitmeme durumu sorun yarattığı için annesi Ayla Görgün, Okan Bayülgen'i yanına alarak Bodrum Lisesi'ne kayıt ettirdi. Fakat Şişli Lisesi'ne geçen Okan Bayülgen, 1984'te mezun olarak lise hayatını noktaladı.

Fransa'ya giderek fotoğraf eğitimi alan Okan Bayülgen, Tours Üniversitesi Hukuk ve Ekonomi Bilimler Fakültesi'nde hukuk okurken fikir değiştirdi ve aynı üniversitede ekonomi okumaya başladı. 1 yıl ekonomi okuyup yarım bırakarak Türkiye'ye döndü ve Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bölümü'nde eğitime başladı. 1989 yılında mezun olduktan sonra aynı üniversitede Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yüksek lisans eğitimini tamamladı.

İş kariyeri olarak da tiyatro oyuncusu ve yönetmeni olarak başlayan Okan Bayülgen, Devlet Tiyatroları'ndaki en genç yönetmen olarak 1989 ve 1994 tarihleri arasında tiyatro oyunları yönetti ve rol aldı.

1991'de Kent FM'de Son Saatler adlı bir radyo programı yaparak radyo programcılığına başladı. Öte yandan Türkiye'de çekilen Genç Indiana Jones dizisinde rol aldı. 1992 yılında askerliğini kısa dönem olarak Burdur'da tamamladı. 1993 yılının sonunda Trabzon Devlet Tiyatro'suna tayini çıktı. Fakat orada rejisi kendisine verilen bir oyunun yönetim tarafından kaldırılmasıyla istifa etti ve bir süre radyolarda haber spikerliği ve programcılık yaptı.

Şrek, Buz Devri, Garfield: The Movi, Şrek 2, Pembe Panter, Cesur Balık, Garfield 2, Şrek 3, Çirkin Ördek Yavrusy ile Farecik, Garfield Komedi Festivali, Şrek: Sonsuza Dek Mutlu ve Garfield 3 Boyutlu Süper Kahraman gibi yapımların Türkçe seslendirmelerini yaptı.

Televizyon programı olarak Gece Kuşu, Zaga, Televizyon Makinası, Makina, Disko Kralı, Muhallebi Kralı, Kral Çıplak, Muhabbet Kralı, Medya Kralı, Makina Kafa, Dada Dandinista ve Dada gibi televizyon programları yaptı.

Aynı zamanda Hemşo, Oyunbozan, Gülüm, Komser Şekspir, Sınav, Romantik, Kanalizasyon gibi yapımlarda da rol aldı.

Okan Bayülgen Haberleri