KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Oya Aydoğan

Oya Aydoğan, 10 Şubat 1957'de Erzincan'da dünyaya geldi. 8 yaşına kadar ailesiyle birlikte İstanbul'un Beyoğlu semtinde yaşayan Oya Aydoğan, eğitimini Fransız Kız Ortaokulu olan Sainte-Pulchérie Fransız Lisesi'nde, lise eğitimini ise Saint Michel Fransız Lisesi'nde tamamladı.

İlkokul yıllarında oyuncu olma hedefi koyan Oya Aydoğan, 1975'te Alev Gün adını kullanarak bir güzellik yarışmasında birinci oldu fakat ailesinin baskısıyla ödülü geri iade etti.

1976 yılında Ses Dergisi tarafından düzenlenen 8. Sinema Artisti yarışmasında birincilik ödülü alan Oya Aydoğan, Cüneyt Arkın ile birlikte başrol oynadığı Deli Şahin filminde rol aldı. Ardından 1978'de Neşeli Günler adlı sinema filminde rol aldı. 12 Eylül Darbesinin olduğu dönemde bazı erotik filmlerde rol aldı.

1982'de Kemal Sunal ile birlikte Yedi Bela Hüsnü filminde başrol oynayan Oya Aydoğan, 1986'da Emrah ile birlikte Merhamet filminde de yer aldı ve filmin yapımcılığını üstlendi.

2007-2010'da Bez Bebek adlı çocuk dizisinde, 2011'de Emel Müftüoğlu ile birlikte Şekerli Kahve adlı televizyon programında ve Lerzan Mutlu ile birlikte Söylemezsem Olmaz adlı magazin programında yer aldı.

Oya Aydoğan, 8 Mayıs 2016'da aort damarının yırtılması nedeniyle hastaneye kaldırıldı ve 12 saat süren ameliyat sonucu yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. 15 Mayıs 2016'da ise tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Oya Aydoğan Haberleri