KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Ozan Ercan

Ozan Ercan, 01.01.1972 tarihinde Ankara’da dünyaya gelmiştir. Babasının asker oluşu nedeni ile üniversite öncesi eğitimini Türkiye’nin değişik yerlerinde yapmıştır. Sırası ile, İlkokulu Van, Gölcük (Kocaeli), Beşiktaş (İstanbul)’da, Ortaokulu Gökçeada (Çanakkale), Midyat (Mardin) ’de, Liseyi Doğubayazıt (Ağrı) , Hatay’da okumuştur. 1988 yılında liseden mezun olduktan sonra Ortadoğu Teknik Üniversitesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği bölümünde 4 yıl lisans, 2 yıl yüksek lisans öğrenimini tamamlamıştır.

Daha sonra aynı üniversitede 4 yıl doktora öğrenciliğini sürdürmesine karşın ailevi nedenlerle doktorasını tamamlayamamıştır. Bu dönemde Ortadoğu Teknik Üniversitesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği bölümünde 6 yıl Araştırma Görevlisi olarak görev almıştır.

Metalürji ve Malzeme Yüksek Mühendisi mezuniyetiyle üniversiteden ayrılarak 1998-1999 yılları arasında Mercedes Benz Türk A.Ş. Davutpaşa (İstanbul) Otobüs Fabrikası ARGE’de Ürün Geliştirme Mühendisi, 2002-2007 yılları arasında Ford Otosan A.Ş. Gölcük (Kocaeli) Fabrikasında İmalat Mühendisliğinde Pres Proses Mühendisi, 2007-2010 yılları arasında Karsan A.Ş. Bursa Fabrikasında Kalıp , Pres ve Gövde İmalat Mühendisliği Sorumlusu, 2010-2012 yılları arasında Tırsan A.Ş Adapazarı Fabrikası ARGE’sinde Ürün Geliştirme Müdürü olarak çalışmıştır.

Şuan Petrol İstasyonu işletmecisi olan Ozan Ercan, evli ve ikiz kız çocuk babasıdır. Yabancı dil olarak İngilizce bilmektedir.