KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Recep Tayyip Erdoğan

Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Şubat 1954 tarihinde babası Ahmet Erdoğan ve Tenzile Erdoğanın üçüncü çocuğu olarak Kasımpaşa'da dünyaya geldi. Babası deniz yollarında kıyı kaptanı olarak çalışırdı. Babası Ahmet Erdoğan ailesiyle birlikte 13 yaşında Rizenin Güneysu ilçesinden İstanbul'a göç edip Kasımpaşa semtine yerleşmişlerdir. Recep ayında doğduğu için ve dedesinin adı olduğu için Recep adı verilen Tayyip Erdoğanın 3'ü erkek 1'i kız olmak üzere 4 kardeşi bulunmaktaydı.

Hayatının en önemli kısmı İstanbul'un en eski yerleşim yeri olan Kasımpaşa'da geçti. İlkokulu Piyale Paşa İlkokulun'da okuyup, okul yıllarında harçlığını temin edebilmek için kağıtlı şeker satardı. 1965 yılında Piyale Paşa İlkokulu'nu bitirip, İstanbul İmam Hatip Okulun'a başladı. Okuldaki şiir okuma yarışmalarına, liselerarası münazaralardan, kompozisyon yarışmalarına, atletizmden, futbol turnuvalarına kadar pek çok sportif, sosyal ve kültürel etkinliklere katıldı. Okulun'u yatılı olarak okurdu. Babası hafta'da 2,5 TL verirdi. Hafta sonlarında top sahalarına gider, su satardı. Yol parası vermemek için Kasımpaşa’dan Eminönü’ne yürüyerek gider, nane, limon ve okaliptüs şekerlemeleri alıp satardı. Kendisiyle yapılan bir röportajda çocukluk dönemin'de simit ve su sattığını ifade eden Tayyip Erdoğan kendisi hakkında hazırlanan "Ustanın Hikayesi" belgeselinde ise çocukluğunda yaz aylarında gittiği Rize'de fındık ve çay topladığını aktarmıştı.

Spor çalışmalarını ilerleten Erdoğan 1969 yılında, 15 yaşındayken Camialtı Spor Kulübünden transfer teklifi alarak bu kulüpte spor etkinliklerine devam etti. Camialtı Spor Kulübünden, İ.E.T.T'ye transfer oldu. 1976 yılında İ.E.T.T futbol takımı İstanbul şampiyonu oldu. 12 Eylül 1980 sonrası İ.E.T.T’den ayrılmak zorunda kaldı. 16 senelik futbol hayatını da böylece noktalamış oldu. İmamhatip okulundan 1973 yılında mezun oldu. Fark dersleri sınavını vererek Eyüp Lisesi'nden de diploma aldı. 1973 -1974 sezonunda Vatan Caddesi ile Aksaray Caddesi’nin kesiştiği Gürani Sokak’ta bulunan ve 12 Mart 1972’deki askeri darbeden sonra 25 Ağustos 1971 tarihinde yasayla özelleştirilen aslında adı “İstanbul Tuna İktisadi ve Ticari Bilimler Yüksek Okulu” olan Aksaray İktisat ve Ticaret Yüksek Okuluna kaydını yaptırdı. Okul numarası 2443 olan Tayyip Erdoğan'ın Marmara Üniversitesin'den verilen diplomasında ise öğrenci numarası, 8345 olarak görülmektedir. Gündüzleri başka işlerde çalışarak okul'un devam mecburiyeti olmayan gece bölümünde okudu. 1977-1978 öğretim yılında Ekonomi, İşletme ve Siyasi Bilimler Fakültesi'ni açan İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi, bünyesindeki "Aksaray İktisat ve Ticaret Yüksek Okulu" gibi kimi yüksek okulları; "Ticari Bilimler Fakültesi" adı altında birleştirdi. Böylece Recep Tayyip Erdoğan, Aksaray İktisat ve Ticaret Yüksek Okulu’nda başladığı öğrenimi, Şubat 1981’de İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi, Ticari Bilimler Fakültesi’nde bitirdi. Tayyip Erdoğanın mezuniyetinden sonraki yıl okulun adı 1982 yılında gerçekleştirilen düzenlemelerle'de Marmara Üniversite'si adına çevrildi.

Tayyip Erdoğan Lise yıllarında Milli Türk Talebe Birliğine girdi. Milli Türk Talebe Birliğinde'ki görev yıllarından sonra Üniversite dönemin'de aktif sosyal ve siyasi hayatın içinde yer almaya başlayan Erdoğan  1976 yılında Milli Selamet Partisi Beyoğlu Gençlik Kolu Başkanlığına ve aynı yıl MSP İstanbul İl Başkanlığına seçildi. 1977 yılında bir konferans münasebetiyle tanıştığı Emine Hanım'la 4 Temmuz 1978'de evlendi. Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan'ın evliliklerinden Ahmet Burak ve Necmeddin Bilal adında iki oğlu, Esra ve Sümeye adında ise 2 kız çocuğu oldu.

12 Eylül 1980 yılında İ.E.T.T'den ayrılınca özel sektörde çalışmaya başladı. Bir müddet özel sektörde çalıştıktan sonra 1982 Mart ayında zorunlu askerlik görevine gerçekleştirmeye başladı. İstanbul'un Tuzla ilçesindeki Tuzla Yedek Subay Piyade Okulu'nda dört aylık acemi görevine yaptı. Kıt'a hizmetini ise Kâğıthanede'ki 3.Kolordu 6.Piyade Tümeni 77.Piyade Alayı Karargâh Servis Bölüğü'nde, kantinlerin idaresinden sorumlu subay olarak yaptı.

19 Haziran 1983'te kurulan Refah Partisi ile siyasete geri dönen Tayyip Erdoğan 1984 yılında Beyoğlu İlçe Başkanı oldu. 1985'te düzenlenen kongre'de (M.K.Y.K) Merkez Karar ve Yürütme Kurulu üyesi seçilirken aynı yıl partinin İstanbul il başkalığı görevine getirildi.28 Eylül 1886'daki milletvekili ara seçimlerine Refah partisinin İstanbul adayı olarak girsede seçilemedi. 26 Mart 1989 yılındaki yerel seçimlerde Beyoğlu ilçe başkanlığına aday oldu. %22,83 oranında oy toplayan Erdoğan, %29,29 oranında oy alan Sosyaldemokrat Halkçı Parti adayı Hüseyin Aslan'ın gerisinde kalrak belediye başkanı seçilemedi. Sonuç birleştirme tutanaklarında usulsüzlük olduğunu öne sürerek seçim sonuçlarına itiraz eden Erdoğan, İlçe Seçim Kurulu Başkanı 2. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Nazmi Özcan'a hakaret ettiği gerekçesiyle Özcan tarafından mahkemeye verildi ve 18 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandı. Beyoğlu 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmalarına katılmayan Erdoğan hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarıldı. Yaklaşık bir ay sonra, 27 Nisan günü tutuklandı ve bir hafta kadar Bayrampaşa Cezaevi'nde kaldıktan sonra 500 bin lira kefaretle serbest bırakıldı. Mahkeme ise kendisini "hakime hakaret" suçundan altı ay hapis ve 20 bin lira para cezasına çarptırsa da, Türk Ceza Kanunu'nun 72. maddesi gereğince hapis cezası tecil edilerek 920 bin liralık para cezasına çevrildi.

20 Ekim 1991'deki genel seçimlerine Refah Partisi'nin İstanbul 6. bölge 1. sıradan adayı olarak girdi. Seçimlere Milliyetçi Çalışma Partisi ve Islahatçı Demokrasi Partisi ile ittifak yaparak giren Refah Partisi, İstanbuldan %16,73 oranında oy aldı. 19 dönem milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne giren Erdoğan, ilk kez uygulanan seçmenlerin parti milletvekillerini sıralamaya bakmadan tercih edebildiği tercihli oy sisteminde seçmenlerin tercihini ikinci sıradaki aday Mustafa Baş'tan yana kullanması sebebiyle, sonuçların belli olmasından sonra Erdoğan'a yaklaşık 9 bin tercihli oy çıkarken, Baş'a yaklaşık 13 bin oy çıkarak Erdoğan'ın milletvekilliği Mustafa Baş'a geçti.

27 Mart 1994'teki yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye İl başkanlığı adaylığı için Refah Partisi; Erdoğan, Ali Coşkun, Nevzat Yalçıntaş, Temel Karamollaoğlu ve Veysel Eroğlu çin kamuoyu araştırması yaptırmıştı. 15 Ocak 1994 günü parti başkanı Necmettin Erbakan tarafından Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı adayı olacağı açıklandı. Seçimlerde Erdoğan %25,19 oranında oy alarak İstanbul İl Başkanı seçilmiştir.

6 Aralık 1997 yılında Siirt'te düzenlenen bir açıkhava toplantısı sırasında topluluğa yaptığı konuşmasında, Ziya Gökalp'ın 1912 yılında Balkan Savaş'ındaki Türk askerleri için yazdığı "Asker Duası" adlı şiirin değiştirilmiş bir sürümünden dörtlük okudu. Okuduğu dörtlüğün Gökalp'e ait olduğunu belirten Erdoğan, konuyla ilgili olarak "konuşmamın bütünü incelendiğinde millî birlik ve beraberlik mesajım verildiği görülür" demişti. Daha sonraları yapılan açıklamalarda şiirin, Türk Standatları Enstitüsünün 1994'te çıkarttığı Türk ve Türklük kaynak gösterilerek Gökalp tarafından yazıldığı ifade edilmekteydi. Konuşmayla ilgili olarak bir inceleme başlatıldı ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş Erdoğan'ın konuşmasının yer aldığı görüntüleri inceledikten sonra, Refah Partisi'nin kapatılması istemiyle açılan davayı görüşen Anayasa Mahkemesi Başkanlığına iletti. Diyarbakır Devlet Güvemlik Mahkemsi Başsavcılığı, Erdoğan hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 312/2 maddesine göre "halkı din ve ırk farkı gözeterek kin ve düşmanlığa açıkça tahrik etmek" suçlamasıyla hazırladığı iddianamesini 12 Şubat 1998'de tamamladı. 31 Mart 1998 günü bir yıldan üç yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Erdoğan'ın yargılanması başlatıldı. 21 Nisan 1998'de sonuçlanan dava, Erdoğan'ın iddianamede bahsedilen suçu işlediği yönündeki hükümle sonuçlandı ve Erdoğan'a 1 yıl hapis ile 860 bin TL ağır para cezası verildi. Daha sonra kendisini duruşmadaki hâli ve tavrı göz önüne alınarak cezası 10 ay hapis ve 176 milyon 666 bin 666 TL para cezasına çevrildi. 3 Haziran'da açıklanan gerekçeli karara göre Erdoğan, "Siirt'te yaptığı konuşmayla dindar ve dindar olmayan diye bölünen kesimler arasındaki gerginliği canlı tutmayı amaçlamakta"ydı. "Bunları inanç birliği maksadıyla söyledim" şeklindeki ifadesinin inandırıcı bulunmadığı belirtilirken, "benim referansım İslam'dır" diyerek topluluğu inanan ve inanmayan olarak ayırdığı belirtildi. "Cezanın ertelenmesine yer olmadığı" ibaresinin de yer aldığı kararın bir aykırı oya karşılık oy çokluğuyla alındığı ve Yargıtay'a başvurulabileceği kaydedildi. Mahkemenin aldığı karar 23 Eylül'de Yargıtay 8. Ceza Dairesi tarafından, bire karşı dört oyla onaylandı. Kararın ardından kendisine siyasi yasak getirilen Erdoğan, herhangi bir partiyle birlikte veya bağımsız olarak herhangi bir seçime katılamayacaktı. 25 Eylül'de Yargıtay tarafından açıklanan gerekçeli kararda Erdoğan'ın söylemlerinin "savaş çağrısı" niteliği taşıdığı belirtilmekteydi. Ceza infaz yasası gereği hapis cezası 4 ay 10 güne inerken, çeşitli ertelemeler sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini bırakarak 26 Mart 1999 günü Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesindeki Pınarhisar Cezaevi'ne girdi. 24 Temmuz 1999'da ceza süresini tamamlayarak cezaevinden tahliye edildi.

Fazilet Partisi'nin, Anaysa Mahkemesi tarafından daimi kapatılmasının ardından, bağımsız kalan milletvekilleri, yeni parti kurma çalışmalarını "gelenekçiler" ve "yenilikçiler" olarak adlandırılan iki kanattan sürdürdü. Milli Görüşçü olarak adlandırılan kanat, Recai Kutan'ın genel başkanlığında 20 Temmuz 2001'de Saadet Partisi'ni kurarken değişimci kanat da, Tayyip Erdoğan liderliğinde 14 Ağustos 2001'de Adalet ve Kalkınma Partisini kurdu ve Tayyip Erdoğan, parti genel başkanlığına seçildi. Kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi, 3 Kasım 2002 seçimlerinde kayıtlı 41.291.568 seçmenin oy kullanan 32.652.702 kişisi içinden 10.770.704 adet oy alarak %34,29 ile birinci parti oldu.

Erdoğan, siyasi yasağı bulunduğu için seçimlere giremedi ve milletvekili seçilemedi. Seçim sonrasındaki 58. Hükûmet, Abdullah Gül başbakanlığında kuruldu. Bu hükûmet döneminde Erdoğan'ın siyasi yasağının kaldırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne yasa teklifi sunuldu. Bu yasa değişikliği TBMM tarafından oy çokluğuyla kabul edilse de Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer yasayı "öznel, somut ve kişisel" olduğu gerekçesiyle veto etti. Daha sonra aynı yasa değiştirilmeden mecliste tekrar kabul edildi ve Cumhurbaşkanı Sezer yasa değişikliğini bu kez onayladı. Bu yasanın kabulüyle Erdoğan'ın milletvekili seçilmesi için yasal bir engel kalmadı. Seçimlerde Siirt milletvekili seçilen Fadıl Akgündüz'ün milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından Siirt'teki seçimlerin tekrar edilmesi kararlaştırıldı. Seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ilk sıradaki adayı Mervan Gül'ün adaylıktan çekilmesi ile Erdoğan partinin birinci adayı olarak Siirt seçimlerine girdi ve oyların %85'ini alarak kazandı. Erdoğan'ın milletvekili seçilmesinin ardından başbakan Abdullah Gül, Erdoğan'ın başbakan olması için Cumhurbaşkanı Sezer'e istifasını sundu. Sezer bu kez hükümeti kurma görevini Erdoğan'a verdi ve genel seçimlerden yaklaşık üç ay sonra Erdoğan başkanlığında 59. Hükûmet kuruldu.

22 Temmuz 2007 tarihinde yapılan 23.Dönem Milletvekili Seçimlerinde %46,6 oy alarak 341 milletvekili çıkaran Adalet ve Kalkınma Partisi, Recep Tayyip Erdoğan'ı başbakanlık koltuğuna ikinci kez taşıdı. 12 Haziran 2011 tarihinde 24.Dönem Milletvekili seçimlerinde oy yüzdesini %49,83'e çıkarmış ve Türkiye genelinde 21.399.082 oy alarak toplamda 327 milletvekili ile üçüncü kez hükümet kurma yetkisini kazanmıştır.

10 Ağustos 2014'deki seçimleri %51,79 oy ile kazanan Erdoğan Türkiye'nin "seçilmiş cumhurbaşkanı" olarak 12. Cumhurbaşkanı seçildi ve 29 Ağustos'ta yemin ederek göreve başladı.

Recep Tayyip Erdoğan evli ve dört çocuk babasıdır.

Recep Tayyip Erdoğan Haberleri

  • Sinemaya fütürist müdür

    Magazin, 23 Şubat 2024

    Sinemaya fütürist müdür

    Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'ne yönetmen Birol Güven getirildi. Güven, sinemanın fütürist müdürü oldu

  • Erdoğan-Çipras görüşmesi Yunan basınında!

    Dünya, 06 Şubat 2019

    Erdoğan-Çipras görüşmesi Yunan basınında!

    Yunan basını, Başbakan Aleksis Çipras'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesine ilk sayfalarında geniş yer verdi. Yunan basını, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara'da görüşmesinden "net bir sonuç çıkmadığı" yorumunda bulunurken, en önemli kazancın "ikili ilişkilerde olumlu gündemin yeniden başlatılması" olduğu görüşünü paylaştı.

  • "3 gün içerisinde 59 teröristi gömdük"

    Gündem, 28 Aralık 2023

    "3 gün içerisinde 59 teröristi gömdük"

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin son 6-7 yılı terörle mücadele bakımından en başarılı yılları olarak tarihe geçmiştir. Risklere prim vermedik. Türkiye yakın tarihinin en önemli terörle mücadele harekatlarını gerçekleştirmiştir. 12 şehidimiz oldu. Ardından ne oldu? 3 gün içerisinde 59 teröristi gömdük" dedi. Asgari ücret konusunda Erdoğan, "Yeni asgari ücretle çalışanları enflasyona ezdirmeme sözümüze bir kez daha sadık kaldık. Yeni asgari ücretin işverenlere, çalışanlara ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adayımızı yakında açıklayacağız

    Gündem, 23 Aralık 2023

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adayımızı yakında açıklayacağız

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimlere ilişkin, "Adayımızı yakında açıklayacağız" derken, 6 askerin şehit olduğu 1 askerin de yaralandığı terör saldırısı hakkında "Son terörist bertaraf edilene kadar sürdüreceğiz" dedi.

    Kılıçdaroğlu 65 bin lira tazminat ödeyecek

    Gündem, 21 Aralık 2023

    Kılıçdaroğlu 65 bin lira tazminat ödeyecek

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 65 bin lira tazminat kazandı. Kızılay'a bağışlanacak tazminat Gazzeli yetim çocuklar için harcanacak

  • "Adil bir dünya mümkün ama ABD ile değil"

    Gündem, 09 Aralık 2023

    "Adil bir dünya mümkün ama ABD ile değil"

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Gazze'deki ateşkesi ret kararına sert tepki gösterdi. Erdoğan, "BM Güvenlik Konseyi'nde 5 daimi üye ve geçici üyeler. Fakat sadece ABD'nin ret oyuyla maalesef ateşkes reddedildi. Tek başına. Böyle adalet olur mu? Böyle adil bir dünya olur mu? Ama biz ne diyoruz; adil bir dünya mümkün ama ABD ile değil" dedi

  • "İkinci yüzyıl kadınların olacak"

    Magazin, 07 Aralık 2023

    "İkinci yüzyıl kadınların olacak"

    Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde düzenlenen 'Yeni Çağa İlham Veren Yüzyılın Kadınlarını Anma ve Anlama' programına katılan Hülya Koçyiğit, "Türkiye’nin ikinci yüzyılı kadınların yüzyılı olacak. İnsanlığın, varlığın, geleceğin şartı ailenin toplumsal direği kadındır. Kadın medenidir, ileridir ve üretkendir. Bugün hiçbir şey eskisi gibi değil, kadınların birçok sorunu AK Parti hükümeti döneminde telafi edildi, önleri açıldı" dedi

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: 31 Mart'tan da çok çok farklı bir şekilde kazanarak çıkacağız

    Gündem, 06 Aralık 2023

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: 31 Mart'tan da çok çok farklı bir şekilde kazanarak çıkacağız

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar ziyareti dönüşünde aralarında Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yeşilkaya'nın aralarında bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yerel seçimlere ilişin "31 Mart'tan da çok çok farklı bir şekilde kazanarak çıkacağız" diyen Erdoğan, belediye başkan adayları hakkında ise "Bizimkiler milli olacak, yerli olacak, vatansever olacak ve bayrağıyla ezanıyla yatıp onlarla kalkacak" ifadelerini kullandı. Hayat pahalılığı sorusunu yanıtlayan Erdoğan, "Haziran sonrası çok hızlı bir şekilde yıllık enflasyon düşecek" diye konuştu

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim ve fenomenlere operasyon mesajı

    Gündem, 02 Aralık 2023

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim ve fenomenlere operasyon mesajı

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı hakkında, "Açıkladığımız zaman da mesele bitmiştir. Hepiniz zaten bunları gayet güzel bir şekilde öğreneceksiniz. Ama bizleri mahcup edecek isimleri Allah’ın izniyle biz milletimizin önüne koymayız. Bizim belediyecilik anlayışımız dillerde destandır" diye konuştu. Erdoğan, sosyal medya fenomenlerine yönelik kara para operasyonları hakkında ise "Türkiye hukuk devletidir ve kim hukuksuzluk yapıyor ise cezasını çeker. Konu yargıdadır ve yargı bununla ilgili gerekli araştırmasını yapmaktadır. Vatandaşlarımızın kolay para vaadiyle, kısa zamanda yüksek kar sunan dolandırıcıların türlü tuzaklarına düşmemelidir" dedi.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim mesajı: Türkiye Yüzyılı belediyeciliği

    Gündem, 30 Kasım 2023

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim mesajı: Türkiye Yüzyılı belediyeciliği

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişin, "Yolunu, kaldırımını, asfaltını, çöpünü çözememiş muhalefet belediyelerinin karşısına Türkiye Yüzyılı belediyeciliği ile çıkacağız" dedi. Erdoğan, İstanbul'daki ulaşım sorunu içinse "İstanbul, CHP'li işbilmezlerin yönetimi altında yoran bir şehre dönüştü. Kara tren türküsünü İstanbullular söylüyor. Bugün de İstanbullu kardeşlerimiz otobüs, metrobüs, metro bekliyor. Hiçbiri vaktinde gelmiyor. Geldi diyelim, bakımsızlıktan yolda kalıyor" diye konuştu

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli görüştü

    Gündem, 29 Kasım 2023

    Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli görüştü

    Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli bir araya geldi. Görüşme 1 saat sürdü. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen görüşmede yerel seçimler için yol haritasının ele alınması bekleniyordu

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak

    Gündem, 25 Kasım 2023

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Programı'nda "Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak. Şiddetsiz bir Türkiye'yi sizlerle birlikte inşa edeceğiz" dedi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın bağlaması hediye edildi

    Gündem, 24 Kasım 2023

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın bağlaması hediye edildi

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın hayatını beyazperdeye taşıyan, 'Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!' filminin galasına katıldı. Filmin gösteriminin ardından Erdoğan'a, Yalçın Ailesi tarafından şehit Aybüke öğretmenin bağlaması hediye edildi

    Kabine Toplantısı başladı

    Gündem, 20 Kasım 2023

    Kabine Toplantısı başladı

    Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine Toplantısı'nda İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, ekonomideki son gelişmeler ve maaş zamlarının gündeme gelmesi bekleniyor...

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar

    Gündem, 10 Kasım 2023

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından Beştepe'de düzenlenen anma programında konuştu. Açıklamasında Yargıtay-AYM tartışmasına değinen Erdoğan, "Biz bu tartışmada taraf değil hakem konumundayız. Tartışmanın çözüm yeri Anayasa'dır. Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay arasında yaşanan tartışma yeni anayasa yapılması gerçeğini bir kez daha teyit etti. Gerekirse anayasa ve yasa değişiklikleri dahil tüm yöntemleri kullanarak, tekrar böyle bir tartışmanın ortaya çıkmaması için gerekenleri yapacağız" ifadelerini kullandı

  • Erdoğan ile Özel ilk kez...

    Gündem, 10 Kasım 2023

    Erdoğan ile Özel ilk kez...

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel'in genel başkan olmasının ardından ilk kez Anıtkabir'de tokalaştı

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze mesajı

    Dünya, 04 Kasım 2023

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze mesajı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'in Gazze'deki saldırılarına yönelik "İsrail bu acımasız adımı kendi gücüyle atmadı. Amerika dendiği zaman akla Amerika'nın kendisi gelmemeli. Amerika bana göre Batı'nın içerisinde değerlendirilmeli" derken garantörlük konusunda "Kıbrıs'ta, Yunanistan garantör ülke olabiliyor, İngiltere garantör ülke olabiliyor, Türkiye haliyle garantör ülke ise, Gazze'de neden benzeri bir yapı olmasın? Gazze’de Türkiye'nin garantör ülke olmasından daha tabii ne olabilir?" ifadelerini kullandı. İsrail tarafı teması olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan "İsrail de çok yanlış bir adım attı. Bu adımla aslında kendi geleceğini kararttı, diyebilirim. MİT Başkanımız İbrahim Kalın İsrail tarafıyla görüşüyor. Tabii ki Filistin’le ve Hamas’la da görüşüyor. Şunu söyleyeyim, Netanyahu hiçbir şekilde bizim için muhatap alınabilir biri değil artık. Onu sildik attık" dedi.

  • Kabine Toplantısı başladı! Gündemde ekonomi ve dış politika var

    Gündem, 31 Ekim 2023

    Kabine Toplantısı başladı! Gündemde ekonomi ve dış politika var

    Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı'nda; enflasyonla mücadele, memur ve emekli maaşlarına zam ve İsrail-Hamas çatışmalarının ele alınması bekleniyor.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünyaya savaş suçlusu olarak ilan edeceğiz

    Gündem, 28 Ekim 2023

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünyaya savaş suçlusu olarak ilan edeceğiz

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyük Filistin Mitingi'nde "İsrail 22 gündür savaş suçu işliyor. Biz de seni dünyaya savaş suçlusu olarak ilan edeceğiz. Bunu hazırlığı içindeyiz. Daha ne kadar kadın ve çocuk ölmesi gerekiyor. Her ülkenin kendini savunma hakkı vardır ama adalet nerede? Gazze'de katliam yürütülmektedir" dedi. Erdoğan, "Hamas terör örgütü değildir dedim ya İsrail çok rahatsız oldu. Galib olan sadece Allah'tır. Biz yalnızca Gazze'de yaşanan katliamı telin etmekle kalmıyoruz, kendi istiklal ve istikbalimizin müdafaasını yapıyoruz. Sultan Abdulhamid oralarla az mı haşır neşir oldu" ifadelerini kullandı