KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Sabri Şenel

1961 yılında Gümüşhane merkeze bağlı Kabaköy'de doğdu. İlkokulu köyünde ortaöğrenimi Gümüşhane'de tamamladı. İstanbul Eğitim Enstitisü matematik bölümüne girdi. Erzurum Atatürk Üniversitesi işletme fakültesini 1982 yılında bitirdi. Askerliğini 1984 yılında Trabzon'da tamamladı.

PTT Genel müdürlüğü ve çeşitli bankaların müfettişlik sınavlarını kazanmasına rağmen serbest çalışmayı tercih etti. Serbest muhasebeci mali müşavirliğin yanında Trafik ve çevre bilgisi öğretmenliği de yapmaktadır. İstanbul Ümraniye,Çekmeköy ,Sancaktepe ilçelerinde faaliyet gösteren dershane ve meslek kurslarının kurucusu ve halen işletmecisidir.

İstanbul Gümüşhaneliler derneği kurucu başkanı olarak on yıl başkanlık görevinde bulunan Şenel, çeşitli spor kulüplerinde ve cami derneklerinde yöneticilik yapmıştır. Gümüşhane merkez Kabaköy derneği kurucusudur ve 13 yıl başkanlığını yürütmüştür. Anadolu aydınlar ocağı ve Anadolu irfan otağı yönetim kurulu üyeliğinde bulunan Şenel, halen Ülkütek üyesidir ve bir haber sitesinde genel yayın yönetmeni ve yazarlık yapmaktadır.

İstanbul Ümraniye ilçesinde 4 dönem MHP ilçe başkanlığı yapmış, İstanbul il başkanlığı yönetim kurulu üyeliğinde bulunmuştur.

1999 mahalli idareler seçimlerinde Ümraniye belediye başkan adayı olmuş, 2004 yılı mahalli idareler seçimlerinde yine belediye başkan adaylığı yapmıştır. 2007 ve 2011 yılı genel seçimlerinde milletvekili adayı olmuştur.