KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Seyhan Erdoğdu

Seyhan Erdoğdu, Tokat Erbaa’da dünyaya geldi. Malatya Akçadağ Keller Köyü nüfusuna kayıtlıdır. 1959 yılından beri Ankara’da ikamet etmektedir.

1968 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi İdari İlimler Fakültesi Ekonomi ve İstatistik Bölümünden mezun oldu. Yüksek Lisans Derecesini aynı Fakültenin Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünden; Doktora Derecesini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünden aldı.

1968-1972 yıllarında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ekonomi ve İstatistik Bölümünde öğretim üyesi olarak çalıştı. 12 Mart askeri müdahalesi döneminde iki yıl Ankara askeri cezaevinde tutuklu kaldı. 1981-1988 döneminde, inşaat sektöründe  yöneticilik yaptı. 1988-2001 döneminde işçi sendikalarında danışmanlık yaptı. 2001 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünde öğretim üyeliğine geri döndü.

Yurtdışı ve yurt içinde yayınlanmış çok sayıda kitabı ve makalesi bulunmaktadır. Çalışma hayatı ve sosyal politika ile ilgili  uluslararası ve ulusal araştırma projelerinde yer almıştır. İşçi ve memur sendikaları, TMMOB’ye bağlı Odalar, Türk Tabipleri Birliği, Uğur Mumcu Vakfı ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin çalışmalarına katkı vermektedir. Türk Sosyal Bilimler Derneği, Memleket Mevzuat Dergisi Danışma Kurulu, Türk Tabipleri Birliği Bilim Eğitim Kurulu üyesi, Yerel Yönetim Araştırma, Yardım ve Eğitim Derneği , Göç ve Kalkınma Uluslararası Ağı Bilim Kurulu kurucu üyesidir.

Çok iyi derecede İngilizce, orta derecede Fransızca bilir. Evli ve iki çocuk annesidir.

Mayıs ve Aralık 2010 ve 2012 CHP Kurultaylarında Parti Meclisi üyeliğine seçilmiştir. CHP Bilim Kültür Yönetim Platformu üyesidir.