KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Süreyya Sadi Bilgiç

Süreyya Sadi Bilgiç, 16 Temmuz 1961'de Ankara'da doğdu. Babasının adı Mehmet Sadettin, annesinin adı İsmet'tir.

İktisatçı; İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat-İşletme-İstatistik disiplinlerinden mezun oldu. Almanya'da Goethe Enstitüsü ve Münih Üniversitesi'nde Almanca eğitimi aldı.

23 yıl yurt içinde ve dışında özel sektörün değişik iş kollarında yönetici yardımcısı, üst düzey yönetici ve iş sahibi olarak çalıştı. Ağırlıklı olarak bilgi işlem ileri teknoloji uygulamaları, tekstil ve perakende sektörlerinde görev aldı. Son olarak Çınar Boru Grubu Zonguldak Ereğli'de İdarî, Malî ve Ticarî İşler Koordinatörü olarak görev yaptı.

23. ve 24. dönemlerde Isparta Milletvekili seçildi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyelik ve Başkan Vekilliği görevlerinde bulundu.

İngilizce ve Almanca bilen Bilgiç, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Süreyya Sadi Bilgiç Haberleri

  • Tanzimde elma satışı başlıyor

    İş-Yaşam, 22 Şubat 2019

    Tanzimde elma satışı başlıyor

    TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Isparta mitinginde elma tanzimi açıklamasının ardından harekete geçti. Isparta’da depolarda bekleyen 400 bin ton elmanın, üreticiden kilosu 1 lira 80 kuruş ile 2 lira 10 kuruş arasında alınacağı ve ülke genelinde tüketiciye uygun fiyatla satılacağı belirtildi

  • AK Parti'li vekil kaza yaptı!

    Gündem, 16 Eylül 2015

    AK Parti'li vekil kaza yaptı!

    Yaralılar arasında AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç de var

  • Meclis'te sakal modası

    Gündem, 09 Nisan 2014

    Meclis'te sakal modası

    1 aylık aranın ardından böyle geldi