KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Tahsin Tarhan

1964 yılında Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde dünyaya geldi. Küçük yaşlardan beridir emek verdiği Oto Makas Sistemleri üzerine fabrika açtı ve 2000 yılında sanayiciliğe adım attı. Halen otomotiv yan sanayi ve turizm alanında faaliyet gösteren şirketlerin Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmaktadır.

Tarhan, siyasi hayatına SHP’de başlamıştır. Gebze SHP ilçe başkanlığı ve Parti Meclisi üyeliği yapmıştır.
2011 yılı Genel Seçimlerinde CHP Kocaeli Milletvekili Adayı olmuş, 2011-2012 yıllarında CHP Genel Merkezi’nde Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Danışmanlığı görevini üstlenmiştir. 2014 yılındaki Yerel Seçimlerde CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştur.

1999-2002 yılları arasında 3 yıl süreyle Gebze Çayırova Spor Kulübü kurucu başkanlığı görevini yürüttü. Bu süre zarfında Çayırova'ya 5 bin kişilik tribünlü bir stadyum kazandırdı. Futbol okulu açarak 500 öğrencinin eğitim almasını sağladı.

2008 yılında Gebze Güzeltepe'de 18 sınıflık bir okul yaptırarak, Milli Eğitime bağışladı. Sayısız üniversite öğrencisine burs verdi.

Dünyanın birçok ülkesinde ve Türkiye’nin birçok yerinde çektiği fotoğrafları, Doğan Kitap tarafından yayımlanan ve birçok politikacı, sanatçı, işadamı, yazar ve gazetecinin yazılarının da yer aldığı “Günden Kalan İzler” isimli kitapta topladı. Kitabın tüm gelirini Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na (TGEV) bağışladı.
İkinci kitabı “Barış Yurdu Hindistan” Hindistan’da çekmiş olduğu fotoğrafların Tagore’nin metinleriyle buluşması ile ortaya çıkarılmış olup, 2015 yılında yayınlanacaktır. Tüm geliri yine TEGV’e bağışlanmaktadır.

Tarhan ayrıca Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre Üyesidir.

Evli ve üç çocuk babası olan Tahsin Tarhan, yüksekokul mezunu olup, İngilizce bilmektedir.

Tahsin Tarhan Haberleri