KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Talip Küçükcan

Prof. Dr. Talip Küçükcan Marmara Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi; Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) Müslümanlara Karşı Ayrımcılık ve Hoşgörüsüzlük ile Mücadele Özel Temsilcisidir. SETA Vakfı tarafından yayınlanmakta olan uluslararası Insight Turkey Dergisinin Genel Yayın Yönetmenidir.

Talip Küçükcan 5 Mart 1963 yılında doğdu. Kadirli İmam-Hatip Lisesi’ni bitirdi. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu (1986). Londra Üniversitesi'nde Yüksek Lisans (1990); Warwick Üniversitesi'nde doktora yaptı (1997). Aynı üniversitede iki yıl süre ile İngiltere, Almanya, Hollanda ve Fransa’daki Türk gençleri üzerine doktora sonrası çalışmalar yürüttü.

1999 yılında Türkiye’ye dönerek İslam Araştırmaları Merkezi’nde çalışmaya başladı. 2007 yılında Marmara Üniversitesi'ne öğretim üyesi olarak atandı. 2006 yılında SETA Vakfı’nın kuruluşunda yer aldı. Talip Küçükcan YÖK Başkan Danışmanlığı, SETA Vakfı Toplumsal Araştırmalar Koordinatörlüğü ve Dış Politika Direktörlüğü, Marmara Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü Müdürlüğü görevlerinde bulundu. TRT Haber'de AÇI programında yorumculuk yaptı.

Talip Küçükcan yükseköğretim politikaları, Türk dış politikası ve Ortadoğu siyaseti, din-devlet ilişkileri, laiklik, din özgürlüğü, Avrupa Birliği ülkelerindeki Türkler, kültürel kimlik ve entegrasyon konularında çalışmalar yürütmektedir.

Küçükcan'ın aşağıdaki yayınları mevcuttur:

Türkiye’de Yükseköğretim: Karşılaştırmalı Bir Analiz

Yükseköğretimde Kalite Güvencesi

Politics of Ethnicity, Identity and Religion: Turkish-Muslims in Britain

EuroTurks and Turkey-EU Relations: The Dutch Case

Turks in Europe: Culture, Identity, Integration

Talip Küçükcan Haberleri