KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Timur Faruk Yatmaz

Timur Faruk Yatmaz, 20 Aralık 1955 senesinde Eskişehir'de dünyaya geldi. Babasının asker olması sebebiyle ilk öğrenimini Malatya Şeker İlkokulunda, orta öğrenimini Balıkesir Lisesinde tamamlamıştır. Yüksek öğrenimine 1973 senesinde Eskişehir Eğitim Enstitüsünde başlamış ve 1980 yılında Fizik-Kimya-Biyoloji bölümünden mezun olmuştur.

1982 yılının 26 Şubatında Malatya Arguvan lisesinde Fen Bilgisi öğretmeni olarak göreve başladı.
Aynı yılın Kasım ayında dört aylık kısa dönem Burdur'da askerliğini yaptı ve 1983 yılının Şubat sonunda terhis oldu. Asker dönüşü Malatya Arguvan Yazıbaşı Orta Okulunda göreve başladı, müdürlüğünü ve fen bilgisi öğretmenliğini yürüttü. 1987 senesinin Mart ayında görev yaptığı okulun ve lojmanlarının kurşunlanması sonucunda 1987 senesinde Eskişehir Sivrihisar Oğlakçı Orta Okuluna müdür olarak atandı.

1 Eylül 1989 senesinde Eskişehir Merkez Şirintepe Ortaokuluna müdür olarak atandı. 11 yıl bu okulda görev yaparken 1998 senesinde Anadolu Üniversitesi Açık Eğitim Fakültesi Fizik bölümünü bitirdi ve 2000 yılında Eskişehir Merkez Adalet ilköğretim okuluna müdür olarak atandı. Bu okulda 10 yıl müdür olarak çalıştıktan sonra 17 Eylül 2010 senesinde Merkez Kılıçoğlu Anadolu Lisesine müdür olarak atanıp aynı yıl bu okuldan alınarak Şehit Yunus Güney İlköğretim okuluna atandı. Yargı kararıyla 2013 yılında Tayfur Bayar Anadolu Lisesine Müdür ve Fizik öğretmeni atandı. Bu okulda 3 yıl görev yaptıktan sonra 2015 yılının ocak ayında Milliyetçi Hareket Partisinden Millet Vekili Aday Adayı olmak için Emekli oldu.

33 yıl Milli Eğitim Bakanlığında Müdür ve öğretmen olarak çalışan bir eğitici olarak 1988 yılın dan beri Türk Eğitim-Sen sendikasının Eskişehir şubesinin değişik kademesinde uzun süre görev yaptı.

Yatmaz, 2 Kız çocuğu babasıdır.