KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Vural Kavuncu

8 Mart 1966'da Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde doğdu. Mesleği Tıp Doktoru, Öğretim Üyesi.

1988 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Aynı fakültede 1994 yılında Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon alanında uzmanlık eğitimini tamamladı.

Elazığ Fırat Üniversitesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı kurucu öğretim üyeliği yaptı. 1995'te yardımcı doçent, 1998'de doçent oldu. 1999'da ikinci uzmanlığını tıp fizyolojisi alanında bitirdi. 2002'de Afyon Kocatepe Üniversitesine geçti. 2004'te profesör oldu.

Anabilim Dalı ve Bölüm Başkanlığı, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü, Fakülte Kurulu ve Yönetim Kurulu Üyelikleri, Senato Üyeliği gibi görevlerde bulundu.

Çok sayıda ulusal ve uluslararası bilimsel makale ve tebliği bulunmaktadır.

Kaplıca sağlık turizmi alanında ulusal ve uluslararası projeler yürüttü. Değişik sosyal sorumluluk projelerinde yer alan Kavuncu aynı zamanda meslek dernekleri ve kurullarında görev yapmaktadır. Halen Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı Ankara Şube Başkanıdır.

2011 yılında 24. dönem Kütahya milletvekili olarak Parlemento'ya katıldı.

TBMM çalışmaları kapsamında;

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi olarak görev yaptı.

Akdeniz Parlamenter Asamblesi Türk Grubu üyesi oldu. Türkiye Macaristan Parlementolararası Dostluk Grubu Türkiye başkanlığını yürütmektedir.

İyi düzeyde İngilizce bilen Kavuncu, 2 çocuk babasıdır.

Vural Kavuncu Haberleri