KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Tuğrul Türkeş

Yıldırım Tuğrul Türkeş, 1 Aralık 1954'te İstanbul'da doğdu. Babasının adı Alparslan, annesinin adı Muzaffer Şükriye'dir. Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü'nden mezun oldu.

Ticaret Bakanlığında Basın Danışmanlığı yapan Türkeş, Ortadoğu gazetesinde Yönetim Kurulu Başkanlığı, Akşam ve Son Havadis gazeteleriyle, Yeni Harman haftalık dergisinde köşe yazarlığı yaptı.

PETKİM AŞ ve TC Kalkınma Bankası'nda Yönetim Kurulu Üyeliği, Ataköy Otelcilik AŞ'de Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunan Tuğrul Türkeş, medikal, sigortacılık ve uydudan görüntüleme konularında faaliyet gösteren çeşitli şirketlerde yöneticilik ve ortaklık yaparken, Aydınlık Türkiye Partisi Kurucu Üyeliği ve Genel Başkanlığı görevini üstlendi.

Türkeş, 23. Dönem'de Ankara Milletvekili seçildi. Aynı dönemde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyeliği yapan Türkeş, 24. Dönem'de de aynı göreve yeniden seçildi. 25. Dönem seçim hükümetinde Başbakan Yardımcılığı görevini üstlendi. 26. Dönem AK Parti Ankara Milletvekili olarak Başbakan Yardımcısı görevine devam etmektedir.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Türkeş, 3 çocuk babasıdır.