Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Kişisel bilgisayar pazarı altı yıl aradan sonra ilk kez yükselişte - Teknoloji Haberleri

        International Data Corporation (Uluslararası Veri Şirketi), kişisel bilgisayar (PC) pazarının uzun yıllardan sonra ilk kez yeniden büyüme sinyalleri verdiğine dikkat çekti. Şirket tarafından yayınlanan verilere göre, geleneksel PC sevkiyatları 2017'nin dördüncü çeyreğinde bir önceki yıla kıyasla yüzde 0,7 arttı.

        Yıllık kıyaslamada ise 2017 yılındaki sevkiyatların bir önceki yıla kıyasla yüzde 0,2 azaldığı görüldü. Ancak uzmanlar düşüşün çok ufak olduğunu ve bunun istikrar sinyali olarak algılanabileceğini belirtiyor.

        Araştırma verilerine göre, 2017 yılı PC pazarı için 2011'den bu yana en istikrarlı sene oldu. Geçtiğimiz yıl bilgisayar üreticileri 259,5 milyon adet cihaz sevkiyatı gerçekleştirdiler.

        REKLAM

        Son çeyrek özelinde bakılacak olursa, sevkiyatlar 70,6 milyon olarak gerçekleşti. Bu sayı, bir önceki yılın aynı çeyreğine kıyasla yüzde 1,7 oranında daha azken, öncesindeki çeyreğe kıyasla yüzde 0,7 daha fazla.

        PC pazarının lideri ise dördüncü çeyrekteki sevkiyatları yıllık bazda yüzde 8,3 artan HP olmaya devam ediyor. Lenovo ikinciliğini korurken, pazarın diğer büyük oyuncuları Dell, Apple, Asus ve Acer onu takip ediyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ