Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kızılay Başkanı Kınık, Kızılay-Kızılhaç Avrupa Başkanı oldu

        Kızılay’ın ev sahipliğinde Antalya’da gerçekleşen toplantıda, Kızılay Genel Başkanı Kınık, organizasyonun Avrupa operasyonunun başkanlığı için yarıştığı Almanya başkanı Volkmar Schön’ü geride bıraktı. Kınık 116 oy alırken, Alman rakibi 61 oyda kaldı.

        Kınık, “Bu, Anadolu insanının onurudur. Dünyanın birçok noktasında bayrağımızı dalgalandıran arkadaşlarımızın onurudur” dedi.

        Gazete Habertürk'ten İrem Koca'ya konuşan Kınık, başkanlık hedefleri ve Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu’nun 2030 vizyonunu anlatan Kınık, şunları söyledi:

        “Dünyadaki aktif 40 savaşın 18 tanesi İslam bölgelerinde yaşanıyor. Türkiye aşırı zengin bir ülke değil. Ama en cömert ülke. Dünyanın gayrisafi milli hasılasına kıyasla en fazla insani yardım yapan ülkesiyiz. ABD’de insanlar gelirinin 0.03’ünü insani yardıma ayırırken, Türkiye’de bu oran 0.75. Vizyonumuz dünyada din, dil, coğrafya gözetmeksizin tek bir acılı insan bırakmamak, tüm ıstırapları dindirmek üzerine.”

        REKLAM

        Dr. Kınık, Suriyeli mültecilerin Avrupa yolunda yaşadığı sıkıntılara da değinerek, “Avrupa’nın güvenlik eksenli kapılarını iki kere kapayan mülteci politikaları yumuşatılmalı” diye konuştu.

        Dünya Başkanı ise İtalya’dan Francesco Rocca oldu. Rocca, “Öncelikle organizasyonumuzun dürüstlüğünü sorgulatan sorunları ele alacağım. Bunu her gün canını riske atarak çalışan gönüllülerimize bir borç bilirim” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ