Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kocaeli'nin Başiskele ilçesindeki Bahçecik Damlar İlkokulu'nda oyunu kullandı.

        Işık, eşi Nigar Işık'la geldiği okuldaki görevlilerle selamlaştıktan sonra oyunu 1043 numaralı sandıkta verdi.

        Burada gazetecilere açıklama yapan Işık, Türkiye'nin demokratik olgunluğa ulaşmış bir ülke olduğunu söyledi.

        Seçimlerden önce hangi tartışmalar olursa olsun, adaylar alanlarda hangi dili ve ifadeleri kullanırsa kullansın oy verme günü Türkiye'de büyük bir sükunetin hakim olduğunu belirten Işık, Türkiye'nin sandık huzurunun dünyadaki pek çok demokrasiyi kıskandıracak olgunlukta olduğunu kaydetti.

        Işık, bu durumun aslında Türkiye'nin demokratikliğinin en önemli göstergesi olduğunu vurgulayarak, "Bugün de inanıyorum ki büyük bir huzur içerisinde, sükunet içerisinde ve büyük bir kardeşlik ruhu içerisinde herkes gelecek oyunu kullanacak, demokratik tercihini yapacak ve bu tercih sonucunda Türkiye'nin önümüzdeki 5 yıl hizmet edecek hem cumhurbaşkanı hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi seçilmiş olacak." diye konuştu.

        "Ben Türkiye'de halkın bugüne kadar hiç yanlış yapmadığı inancındayım. Siyasetçilerin yaptığı yanlışın halk tarafından sandıkta düzeltildiğine defalarca şahit oldum." diyen Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Doğru yapan siyasetçinin sandıkta desteklendiğine ve ülkenin bu sayede de demokratik yolda emin adımlarla yürüdüğüne inanan insanlardanım. Bu seçimde de böyle olacak. Bu seçimde de halkımız yine en doğru kararı verecek. Seçime katılımın bugüne kadarki seçimlerin en iyisi olmasını bekliyorum. Dolayısıyla bütün halkımızın mutlaka ama mutlaka gelip oyunu kullanması, inandığı kişiye, partiye desteğini vermesi ve Türkiye'nin demokrasisine ve Türkiye'nin geleceğine katkı sunmasını istiyorum. Sonucun şimdiden şehrimiz için ülkemiz için milletimiz için demokrasimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum."

        Oy kullanmaya gelen vatandaşlarla selamlaşıp, sohbet eden Başbakan Yardımcısı Işık, daha sonra okuldan ayrıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler