Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        10. Kocaeli Kitap Fuarı'nda kitapseverlerle buluşan Araştırmacı Çiğdem Zülfikar , “Mutluluğa giden yol kişinin kendi kişiliğini tanımasıdır. Mutsuzluğun nedenleri bulunmalıdır. Geçici şeylere olan mutluluğumuz kalıcı değildir. Bunlar bizi güçlendirmiyor. Duygularımızı her zaman gözden geçirmeliyiz yani bilişsel süreçleri takip etmeliyiz” dedi.

        Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi Karamürsel Alp Konferans Salonu’nda, Araştırmacı Çiğdem Zülfikar ‘Neden Mutlu Olamıyoruz?’ konulu söyleşi gerçekleştirdi. Mutluluğun acıdan ve hazdan bağımsız var olan bir bilinç durumu olduğunu belirten Zülfikar, “Bazı insanlar bir olay içerisinde sürekli olarak olumsuz şeyleri görüyor. Yani oradaki güzel ve olumlu kısmı göremiyor. Yunan Filozof Epiktetos mutluluğun 3 şeye dayandığını söyler; İrade, zihinsel tavrımız, olayları algılama biçimimiz” ifadelerini kullandı.

        Mutluluk için insanın ilk olarak kendisini tanıması gerektiğini söylen Zülfikar, “Duygulara fazla bağlı kalmamak, otomatikleşmiş fikirlerimizin farkına varmak gerekiyor. Saplandığımız fikirlerimizi sorgulayabiliriz. Bizi çaresiz ve yenik düşüren fikirlere karşı mücadele etmek önemli. Yani öğrenilmiş çaresizliğe dikkat etmek gerekli. Duygusal ve zihinsel bedenimizi sık sık arındırmalıyız” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler