Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kocaeli'nin ilki olma özelliği taşıyan ve GebzeDarıca arasında yapılması planlanan metro projesinin son ihalesi tamamlandı.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından GebzeDarıca hattında yapılacak metro hattı için ihale düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda düzenlenen ihaleye 6 istekli firma katıldı. Kapalı zarf usulü şeklinde gerçekleşen ihalede istekli firmalardan 4'ü tekliflerini sundu. Bir firma teminat mektubu süresinin yetersizliğinden ihale dışı kalırken 2 firma ise teklif

        vermeyerek ihaleden çekildi.

        Yaklaşık maliyeti 2 milyar 797 milyon 169 bin 355 TL 54 kuruş olan ihalede en düşük teklifi 2 milyar 488 milyon 489 bin 457 TL ile verilirken, en yüksek teklif ise en yüksek teklif 2 milyar 690 milyon TL oldu. 52 ay yapım süresi tanınan projede 3 firmanın teklifi değerlendirmeye kaldı. İhaleyi kazanan firma 15 gün sonra komisyon incelemesinin ardından açıklanacak.

        Öte yandan metro hattı çalışmasının bin 560 günde tamamlanarak hizmete girmesi planlanıyor. 15,6 kilometre uzunluğa sahip olacak hatta, gidişdönüş olarak toplam 32 kilometrelik bir hat yapılacak. 12 istasyon yer alacağı hat ile Darıca, Gebze ve OSB'ler arasındaki ulaşım 19 dakikada sağlanacak. Hattın 14,7 kilometresi tünel 900 metresi hemzemin olarak yapılacak. Metro araçlarının her türlü bakım ve onarımına cevap verecek bakım onarım sahası ile araç deposu ve kontrol kumanda merkezi hattın sonundaki Pelitli bölgesinde yapılacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler