Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şehit yakınları ile Gazi ve Gazi ailelerine düzenlenen iftar yemeğine katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bu güzel payenin inancımız ve imanımız gereği de herkese nasip olmayacağını biliyoruz. Şehitlerimizin ruhunu şad etmek için çalışıyoruz” dedi.

        Kocaeli Valiliğinin ev sahipliğinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Şehit yakınları ile Gazi ve Gazi ailelerine düzenlenen iftar yemeğine Başbakan Yardımcısı Sayın Fikri Işık ve Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un yanı sıra K.K. EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kazım Dalkıran, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Baro Başkanı Av. Sertif Gökçe, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, İlçe Belediye Başkanları, İl Müftüsü Yusuf Doğan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, Siyasi Parti İl Başkanları, Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Nurettin Recep Sağlık, şehit yakınları, gaziler ile gazi yakınları katıldı.

        İftardan önce konukları selamlayan ve şehitliğin dünya makamlarının en güzeli olduğuna vurgu yapan Karaosmanoğlu, “Şehitliğin arkasından Gazilik geliyor. Bu güzel payenin inancımız ve imanımız gereği de herkese nasip olmayacağını biliyoruz. Şehitlerimizin ruhunu şad etmek için çalışıyoruz, gayret ediyoruz. Bu ülkeyi namerde muhtaç etmeyeceğiz. Bir olmak ve güçlü olmak zorundayız. Ülkemizde onurlu bir yaşam olduğu sürece şehitlerimizin ruhu daha mutlu olacaktır. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşları başta olmak üzere terörle mücadelede şehit olan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, yararlılara da acil şifalar diliyorum” dedi.

        Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun ardından söz alan Vali Hüseyin Aksoy ise, “Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimize şeref borçluyuz. Bugün bu bayrak altında özgürce dolaşabiliyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Onların sorunları bizim sorunumuzdur ve onları çözmek için de her zaman bütün kurumlarımızla iş birliği içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, yakınlarına ve gazilerimize sağlıklı uzun ömür diliyorum” diye konuştu.

        İftar yemeğinin yenilmesinin ardından Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Vali Hüseyin Aksoy ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, şehit yakınları ve gaziler ile tek tek ilgilenerek, onlarla sohbet ettiler.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler