Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2018 Dünya Kupası Japonya Kolombiya - Japonya MAÇ SONUCU - Dünya Kupası maçları saat kaçta hangi kanalda? - 2018 Dünya Kupası Haberleri

        FIFA 2018 Dünya Kupası H Grubu ilk maçında Kolombiya ile Japonya, Rusya'nın Saransk kentinde karşı karşıya geldi.

        DÜNYA KUPASI HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... KOLOMBİYA - JAPONYA MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        Japonya mücadeleye hızlı başladı. 4. dakikada gelişen atakta, Kolombiya savunması dengesiz yakalandı. Mücadelenin hakemi, Carlos Sanchez'in altıpas üzerinde elle oynadığını işaret ederek önce beyaz noktayı işaret etti, sonrasında da Kolombiyalı futbolcuya kırmızı kart gösterdi. Japonya'da Kagawa, kazanılan penaltı vuruşunu gole çevirerek skoru 1-0 yaptı.

        Güney Amerika ekibi 10 kişi olmasına rağmen tempolu futbolunu sürdürdü.

        37. dakikada Falcao, Japonya ceza sahasına yakın bir noktada faulle durduruldu. Topun başına geçen Juan Quintero meşin yuvarlağı ağlara yollayarak skoru 1-1 yaptı.

        Bu skor aynı zamanda ilk yarının da sonucu oldu.

        54. dakikada, Kolombiya ceza sahası içinde topla buluşan Yuya Osako, sol çaprazdan vuruşunu yaptı ancak kaleci David Ospina gole izin vermedi.

        66. dakikada Japonya gole yaklaştı. Takashi Inui'nin ceza sahası içi sol çaprazından şutunu çekti ancak Kolombiya savunması tehlikeyi önledi.

        Japonya, 73. dakikada bir kez daha öne geçti. Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda Osako iyi yükselerek kafayı vurdu, top direğe çarparak ağlarla buluştu. Bu golle skor 2-1 oldu.

        Kalan dakikalarda başka olmayınca, Japonya 2-1'lik galibiyetle 3 puanın sahibi oldu.

        Bu sonuçla, Dünya Kupası tarihinde ilk kez bir Asya takımı bir Güney Amerika takımını mağlup etti.

        4. RANDEVU

        Kolombiya ile Japonya, Rusya'da yapacakları maç ile 4. kez karşı karşıya geldi. İki ülke, bugüne kadar 3'ü resmi 1'i özel maç olmak üzere 4 kez karşılaştı.Oynanan 4 maçta Kolombiya 2 galibiyet alırken, 1 maç beraberlikle sona erdi, 1 maçta da Japonya galip geldi. Bu karşılaşmalarda Kolombiya 6 gol atarken, Japonya3 kez gol sevinci yaşadı.

        İLK MAÇ 1994'TE

        İki takımın rekabetindeki ilk maç 2003'te Fransa'nın Saint Etienne şehrinde oynandı. FIFA Konfederasyon Kupası grup mücadelesini Kolombiya 1-0 kazandı. İkinci karşılaşma ise 2007 yılında Japonya'da oynanan hazırlık mücadelesi oldu. Bu karşılaşma başladığı gibi golsüz sona erdi.

        EN FARKLI GALİBİYET

        Kolombiya ve Japonya son olarak Brezilya'nın ev sahipliği yaptığı 2014 Dünya Kupası grup aşamasında karşılaştı. Kolombiya rakibini 4-1 mağlup etmeyi başardı. Kolombiya'ya galibiyeti getiren golleri Jakcson Martinez (2), Cuadrado ve James Rodriguez atmıştı.Japonya'nın, bugüne kadar oynadığı maçlarda Kolombiya'ya tek golünü ise Shinji Okazaki kaydetti.

        KOLOMBİYA VE JAPONYA 6. ŞAMPİYONASI'NDA

        Kolombiya ve Japonya, Rusya'daki şampiyona ile birlikte 6. Dünya Kupası'nı yaşayacaklar. Güney Amerika ekibi, şampiyona tarihindeki en büyük başarısını bir önceki Dünya Kupası olan 2014'te çeyrek final oynayarak yakalamıştı.Brezilya'da teknik direktör Jose Pekerman yönetiminde tarihi bir başarı elde eden Kolombiya, bu turnuvaya da deneyimli teknik adam idaresinde çıkacak. Kolombiya daha önce ise 3 kez grup aşamasını geçememiş, bir kez ise son 16 turuna yükselmişti.

        Japonya da tıpkı rakibi gibi 6. kez bu büyük heyecanı tadacak. Hepsi üst üste olmak üzere 6. şampiyonasını oynayacak Asya ekibi 2 kez son 16 turunu görürken, 3 kez ise gruplardan çıkamadı.

        Japonya, Güney Kore ile birlikte 2002 yılında düzenlediği Dünya Kupası son 16 turunda Türkiye'ye 1-0 mağlup olarak elenmişti. Türkiye'nin golü Ümit Davala'dan gelmişti.

        2018 DÜNYA KUPASI GRUPLARI VE PUAN DURUMU 2018 DÜNYA KUPASI FİKSTÜRÜ

        MAÇ TAKVİMİ

        > 24 Haziran (TSİ: 18.00): Japonya-Senegal (Ekaterinburg Arena - Ekaterinburg)

        > 28 Haziran (TSİ: 17.00): Japonya-Polonya (Volgograd Arena -Volgograd)

        > 24 Haziran (TSİ: 21.00): Polonya-Kolombiya (Kazan Arena - Kazan)

        > 28 Haziran (TSİ: 17.00): Senegal-Kolombiya (Samara Arena - Samara)

        KOLOMBİYA

        Rusya'nın ev sahipliği yapacağı 21. FIFA Dünya Kupası'nda mücadele edecek Kolombiya Milli Takımı, 2014'te çeyrek finale çıkarak tarihinin en başarılı Dünya Kupası'nı oynamıştı. Güney Amerika temsilcisi, Rusya'da bu başarısının üzerine çıkmanın planlarını yapıyor.

        Polonya, Senegal ve Japonya ile H Grubu'nda yer alan Kolombiya Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, Dünya Kupası geçmişi ve aday kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Deneyimli Arjantinli teknik adam Jose Pekerman'ın 6 yıldır çalıştırdığı Kolombiya, Güney Amerika Elemeleri'nde Brezilya, Arjantin, Uruguay, Peru, Şili, Paraguay, Ekvador, Bolivya ve Venezuela ile mücadele etti.

        Elemelerde çıktığı 18 maçın 7'sinden galip ayrılan, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Kolombiya, grubunu 27 puanla 4. sırada tamamlayarak 2018 Dünya Kupası vizesi aldı.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Bir önceki Dünya Kupası'nda James Rodriguez ve Radamel Falcao ikilisiyle adından söz ettiren Kolombiya, Rusya'daki organizasyonda daha deneyimli olacak iki yıldızına güveniyor.

        Güney Amerika'dan Dünya Kupası biletini kapan Kolombiya, FIFA dünya sıralamasında 16'ncı sırada yer alıyor.

        Kolombiya'nın aday kadrosunun önemli bir kısmını, kariyerlerini Arjantin, Meksika ve İspanya'da oynayan futbolcular oluşturdu.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        Kolombiya Milli Takımı, Dünya Kupası'na daha önce 5 kez katıldı. Organizasyon tarihinde 19 maç yapan Kolombiya, bu maçlardan 7'sini kazandı, 2'sinden beraberlikle, 10'undan mağlubiyetle ayrıldı. Kolombiya, Dünya Kupası tarihi boyunca 27 gol attı, kalesinde 29 gol gördü.

        Brezilya'nın 2014 yılında ev sahipliği yaptığı Dünya Kupası'nda çeyrek final oynayan Kolombiya'nın Dünya Kupası geçmişi şöyle:

        1962 - Grup aşaması

        1990 - Son 16 turu

        1994 - Grup aşaması

        1998 - Grup aşaması

        2014 - Çeyrek final

        JAPONYA

        Polonya, Senegal ve Kolombiya ile H Grubu'nda yer alan Japonya Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, Dünya Kupası geçmişi ve aday kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Asya elemelerinde teknik direktör Vahid Halilhodzic idaresinde Dünya Kupası'na katılma hakkı elde eden ancak daha sonra Halilhodzic ile yollarını ayıran Japonya Milli Takımı'nın Rusya'da başında, Japon teknik direktör Akira Nishino olacak.

        Asya elemelerine 2. turdan katılan Japonya, Suriye, Singapur, Afganistan ve Kamboçya'nın yer aldığı grubu 7 galibiyet ve 1 beraberlik ile zorlanamadan lider tamamlayarak bir üst tura yükseldi.

        Üçüncü turda, Suudi Arabistan, Avustralya, Birleşik Arap Emirlikleri, Irak ve Tayland ile mücadele eden Japonya, bu grubu da 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile 20 puanla lider bitirerek Rusya vizesini aldı.

        İkinci turda oynadığı 8 maçta 27 gol atan ve kalesini gole kapatan Japonya, üçüncü turda ise 17 gol atarken kalesinde 7 gol gördü.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Önceki Dünya kupalarında Kazuyoshi Miura, Shunsuke Nakamura ve Hidetoshi Nakata gibi önemli oyuncuların forma giydiği Japonya, deneyimli isimler Keisuke Honda ve Shinji Kagawa ile savunmada liderliği üstlenen Maya Yoshida önderliğinde tarihi bir başarı kovalayacak.

        Rusya biletini cebine koyan Japonya, FIFA dünya sıralamasında 61'incı basamakta yer alıyor.

        Japonya'nın aday kadrosunun önemli bir kısmını, Japonya ve Almanya'da forma giyen isimler oluşturuyor. Japonya aday kadrosunda geçtiğimiz sezonun ikinci yarısını kiralık olarak Galatasaray'da geçiren ve şampiyonluk sevinci yaşayan Yuto Nagatomo da bulunuyor.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        Japonya Milli Takımı, Dünya Kupası'na daha önce 5 kez katıldı. Organizasyon tarihinde 18 maç yapan Japonlar, bu maçlardan 5'ini kazandı, 4'ünden beraberlikle, 9'undan da mağlubiyetle ayrıldı. Son 5 turnuvanın tamamına katılan Japonya, Dünya Kupası tarihi boyunca 16 gol attı, kalesinde 23 gol gördü.

        Son turnuvada gruptan çıkamayan Japonya'nın Dünya Kupası geçmişi şöyle:

        1998 - Grup aşaması

        2002 - Son 16 turu

        2006 - Grup aşaması

        2010 - Son 16 turu

        2014 - Grup aşaması

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ