Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Koltuk altı kararması nasıl geçer? Dirsek kararması nasıl geçer? Diz kararması nasıl geçer?
        1

        Bazı insanlar yaşlandıkça, vücudunun bazı alanları görülebilir derecede daha koyu hale gelebilir. İnsanların pahalı güzellik salonlarına gitmelerinin sebebi cilt görünümünü iyileştirmek.

        2

        İyi haber ise şu; cildin bazı bölgelerinde meydana gelen kararma sorununu evde kendi kendinize yapacağınız doğal karışımlarla çözebilirsiniz.

        3

        İşte koltuk altı, dirsek ve diz kararmasını ortadan kaldıracak 15 tüyo!

        4

        Aloe vera jel kullanın

        Aloe vera jeli birçok kullanım alanına sahiptir. Koltuk altı, diz ve dirsekleri beyazlatmak için kullanılan aloe vera jeli, güneş yanıkları için de kullanılabiliyor. Jeli uygulayın ve 20 dakika sonra yıkayın.

        5

        Karbonat

        Karbonat, çoklu kullanım alanı olan bir başka ürün. Birçok kişi, karbonatı gastrointestinal reflü için kullanıyor ancak pH indeksi nedeniyle karbonat vücudun farklı bölgelerini beyazlatmak için de kullanılabilir. Karbonatı doğru şekilde kullanmak için paket karbonatı üç parçaya bölün ve onu su ile karıştırarak uygulayın.

        6

        Limon dilimleri

        Limon dilimleri, kabartma tozu gibi deride benzer bir etkiye sahiptir dolayısıyla bu iki ürün birbirinin yerine kullanılabilir. Nadir durumlarda cildin parlaklığı ve kalitesi için de cilde sürülebilir.

        7

        Şeker ve zeytinyağı karışımı

        Bu tarif çok fazla kişi tarafından bilinmese de işe yaradığı söyleniyor. Şeker granülleri kuru ve ölü deri hücreleri temizliyor, zeytinyağı da cildin üstünde sorunsuz hareket edilmesine yardımcı oluyor.

        8

        Salatalık dilimleri

        Cildinize (özellikle koltuk altı bölgelerinize) salatalık dilimlerini koyun ve masaj yapın. Bu yöntemin o bölgedeki cildi beyazlatma konusunda çok etkili bir yol olduğu belirtiliyor. Bu etkiyi artırmak için de salatalıkları limon suyu ile harmanlayıp, karışımı ondan sonra koltuk altlarınıza uygulamanız gerekiyor.

        9

        Süt ve lor

        Kurumuş ve koyu renkli cildinizin rengini açmak için süt ile az miktarda loru karıştırın. En iyi sonuç için bu karışımın birkaç günde bir uygulanması gerekiyor.

        10

        Badem yağıyla masaj

        Cildi tazelemek için kullanılan badem yağı, ihtiyaç olan bölgeye uygulanmalı ve 20 dakika bekletildikten sonra temizlenmeli.

        11

        Patates

        Patatesi öğütüp, biraz su ile karıştırdıktan sonra karışımı gerekli alana uygulayabilirsiniz.

        12

        Sirke

        Sirke, koyu renkli koltuk altı bölgeleri ve vücudun diğer alanları için mucize bir çözüm olabilir. Düzgün bir şekilde kullanmak için pirinç unu ve sirkeyi karıştırıp kalın bir macun elde edin, sıcak bir duş alın ve macunu yaklaşık 10-15 dakika boyunca ilgili alana uygulayın.

        13

        Sandalağacı

        Sandalağacı kuru ve eski cilt hücrelerini vücuttan atmak için yararlı bir üründür. Sandalağacının ikinci bir avantajı da vücut kokusunu çıkarma özelliğidir. Sandalağacını cildinize uygulamadan önce yağı iki veya üç çorba kaşığı gül suyuyla karıştırın.

        14

        Nohut unu

        Vücudunuzun donuk bölgelerini tazelemek için başka bir ürün de nohut unudur. İki yemek kaşığı nohut ununu bir çorba kaşığı yoğurt ve limon suyuyla, biraz toz zerdeçalla karıştırarak kalın bir macun elde edin. Ardından ihtiyaç duyduğunuz alana sürün.

        15

        Ağda

        Yüzde 100 doğal olmayan tek çözüm ağdadır. Ancak bu, işe yaramadığı veya zararlı olduğu anlamına gelmez. Çünkü ağda istenmeyen tüyleri yok ettiği gibi ölü cilt hücrelerini de yok eder.

        16

        Yumurta yağı

        Yumurta yağı da salatalık, patates ve limon gibi doğal bir beyazlatma maddesidir. Yumurtanın sarısından elde edilen yumurta yağını kendiniz evde yapabileceğiniz gibi mağazadan da satın alabilirsiniz. En iyi etki için yumurta yağını birkaç günde bir kullanmayı unutmayın.

        17

        O bölgeleri nemlendirin

        Cildin kararan bölgelerinden kurtulmuş olsanız da eğer o bölgeleri nemlendirmezseniz tekrar eski haline dönecektir. O yüzden cildin kuruyan bölgelerine nemlendirici kullanmalısınız.


        18

        Ancak bu karışımlar her ne kadar doğal olsa da, kullanmaya başlamadan önce dermatoloji uzmanına danışmanızda fayda var.