Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Tümosan Konyaspor Konyaspor Marsilya maçı sonucu - Konyaspor Marsilya maç özeti izle - Futbol Haberleri
        AVRUPA LİGİ HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... KONYASPOR - MARSİLYA MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        AtikerKonyaspor, UEFA Avrupa Ligi I Grubu'ndaki 5. maçında Fransa temsilcisi Olympique Marsilya ile 1-1 berabere kaldı.

        80. dakikada ceza sahası içerisinde seken topa hareketlenen Mehdi Bourabia, Jordan Amavi'nin arkadan yaptığı sert müdahale ile yerde kaldı. Bu pozisyonda hakem Sergey Karasev, temsilcimiz lehine beyaz noktayı işaret etti.

        Penaltı vuruşunda topun başına geçen Nejc Skubic,yerden düzgün bir vuruşla topu kaleci Steve Mandanda'nın sağından ağlarla buluşturdu: 1-0.Öte yandan penaltı pozisyonuna sebep olan Jordan Amavi, direkt kırmızı kart görerek oyundan ihraç edildi.

        90+3. dakikadaKonyasporlu futbolcu Wilfred Moke'nin kendi kalesine attığı golle skor 1-1 oldu.

        Bu sonucun ardından AtikerKonyaspor, gruptaki puanını 5'e, Marsilya ise 7'ye yükseltti. Grupta oynanan diğer maçta ise lider Salzburg evinde Vitoria'yı 3-0 yenerek puanını 11 yaptı. Son sıradakiVitoria ise 4 puanda bulunuyor.

        Grupta son hafta maçlarında, temsilcimiz Konyaspor, 7 Aralık'ta deplasmanda Vitoria Guimaraes ile karşılaşacak. Marsilya ise Salzburg'u konuk edecek.

        UEFA Avrupa Ligi I Grubu puan durumu şöyle:

        Takımlar O G B M A Y Av. P
        1- Salzburg 5 3 2 7 1 6 11
        2- Olympique Marsilya 5 2 1 2 4 4 7
        3- AtikerKonyaspor 5 1 2 2 3 5 -2 5
        4- Vitoria 5 1 1 3 4 8 -4 4

        KONYASPOR: 1 - MARSİLYA: 1

        STAT: Konya Büyükşehir Belediye

        HAKEMLER: Sergei Karasev, Anton Averyanov, Tikhon Kalugin (Rusya)

        KONYASPOR:Serkan Kırıntılı, Skubic, Filipovic, Moke, Ferhat Öztorun, Bourabia, Volkan Fındıklı (Dk. 58 Ali Çamdalı), Musa Araz, Milosevic, Fofana (Dk. 79 Ezekiel), Evouna (Dk. 68 Ömer Ali Şahiner)

        MARSİLYA:Mandanda, Sakai, Rami, Rolando, Amavi, Anguissa (Dk. 84 Sarr), Luiz Gustavo, Thauvin (Dk. 68 Njie), Ocampos (Dk. 65 Payet), Sanson, Germain

        GOLLER: Dk. 82 Skubic (Penaltı), Dk. 90+3 Moke (Kendi kalesine) (Atiker Konyaspor)

        KIRMIZI KART: Dk. 80 Amavi (Olympique Marsilya)

        SARI KARTLAR: Dk. 35 Skubic, Dk. 48 Volkan Fındıklı, Dk. 71 Moke (Atiker Konyaspor), Dk 61 Thauvin (Olympique Marsilya)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        7. dakikada Olympique Marsilya savunmasından dönen topu ceza yayı gerisinde önünde bulan Bourabia'nın sert şutunda, Ocampos meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

        20. dakikada rakibini attığı çalımla oyundan düşüren Fofana'nın, ceza yayı üzerinden sert şutunda, top az farkla auta gitti.

        32. dakikada Anguissa, Atiker Konyaspor defansından dönen topu önünde buldu. Bu oyuncunun sert şutunda, Moke topu uzaklaştırdı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        47. dakikada çalımlarla ceza sahasına giren Fofana'nın plase vuruşunda, top savunmadan kornere çıktı.

        52. dakikada Evouna'nın indirdiği topa hareketlenen Musa Araz'ın ceza saha içinden zayıf vuruşunda top, auta gitti.

        56. dakikada Bourabia'nın sol kanattan ceza sahası içerisine gönderdiği topa gelişine vuran Skubic, meşin yuvarlağı üstten auta gönderdi.

        60. dakikada ceza sahası içerisinde çizgiye inen Rolando'nun pasıyla topla buluşan Thauvin'in şutunda, meşin yuvarlak defanstan döndü. Pozisyonun devamında topu yine önünde bulan Thauvin'in vuruşunda, top auta gitti.

        80. dakikada Filipovic'in ceza yayı içinde sert şutunda top Ömer Ali Şahiner'e çarparak Bourabia'ya pas oldu. Ceza alanı içinde Amavi'nin müdahalesiyle Bourabia yerde kalınca, hakem penaltı noktasını gösterdi.

        82. dakikada penaltı atışını kullanan Skubic, topu filelere gönderdi: 1-0.

        89. dakikada çalımlarla ceza sahası içerisinde çizgiye inen Bourabia'nın pasında Ezekiel'in vuruşunda, top savunmadan kornere çıktı.

        90+3. dakikada konuk ekip beraberliği yakaladı. Ceza sahasına atılan topa hareketlenen Payet'in çizgiden çevirdiği meşin yuvarlak, Moke'nin ters vuruşunda ağlarla buluştu: 1-1.

        AVRUPA'DAKİ 11. RANDEVU

        Avrupa arenasında ilk kez geçen sezon mücadele eden Konya temsilcisi, tamamı UEFA Avrupa Ligi'nde çıktığı toplam 11 maçta 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı. AtikerKonyaspor, bu maçlarda attığı 5 gole karşılık kalesinde 17 gol gördü. Konyaspor'un Avrupa kupalarında geride kalan 11 maçta aldığı sonuçlar şöyle:

        2016-2017 sezonu:

        AtikerKonyaspor-Shakhtar Donetsk: 0-1

        Gent-AtikerKonyaspor: 2-0

        AtikerKonyaspor-Braga: 1-1

        Braga-AtikerKonyaspor: 3-1

        Shakhtar Donetsk-AtikerKonyaspor: 4-0

        AtikerKonyaspor-Gent: 0-1

        2017-2018 sezonu:

        Olympique Marsilya-AtikerKonyaspor: 1-0

        AtikerKonyaspor-Vitoria: 2-1

        AtikerKonyaspor- Salzburg: 0-2

        Salzburg - AtikerKonyaspor: 0-0

        AtikerKonyaspor - Olympique Marsilya: 1-1

        MAÇTAN NOTLAR

        Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, UEFA Avrupa Ligi I Grubu'nda Fransa temsilcisi Olympique Marsilya ile yaptıkları maçta, Süper Lig'de son oynadıkları Antalyaspor müsabakasının ilk 11'ine göre kadroda 5 değişikliğe gitti.

        Antalyaspor karşılaşmasının ilk 11'inde yer alan futbolculardan Selim Ay, Ali Turan, Ali Çamdalı, Ömer Ali Şahiner ve Ezekiel'i yedek soyunduran Özdilek, bu oyuncuların yerine ise Filipovic, Moke, Volkan Fındıklı, Fofana ve Evouna'ya görev verdi.

        Atiker Konyasporlu taraftarların yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmada, yaklaşık 20 Marsilya taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden takımlarını destekledi.

        ANKARA'DA DARP EDİLEN GAZİ OKTAY, MAÇI LOCADAN İZLEDİ

        Ankara’da benzin istasyonunda darp edilen gazi Muzaffer Oktay ve o gün araçta bulunan kız kardeşi Gamze Oktay ile annesi Kadriye Oktay da karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı. Maça "onur konuğu" olarak davet edilen gazi Oktay, ambulansla geldiği Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda sedyeden akülü sandalyeye bindirilerek, çıkarıldığı locadan maçı izledi.

        GARCİA'DAN 2 DEĞİŞİKLİK

        Olympique Marsilya Teknik Direktörü Rudi Garcia ise Fransa Birinci Futbol Ligi'nde son olarak oynadıkları ve 1-1 berabere kaldıkları Bordeaux maçının kadrosundan 2 değişikliğe gitti. Garcia, Bordeaux maçında ilk 11'de yer alan Kostas Mitroglou ve Dimitri Payet'i yedek soyundururken, bu oyuncuların yerine Germain ve Luiz Gustavo'yu sahaya sürdü.

        Harita
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ