Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adana haberleri... "Köpeğimiz öldü" deyip darp ettiler!

        Adana'nın Kozan ilçesinde 112 Acil Servis ekibi, ölen köpeklerinin hastaneye götürülmesini isteyen kişilerce darbedildi. AA'nın aktardığına göre, 112 Acil Servis ekibi, hasta ihbarı üzerine Mahmutlu Mahallesi'nde belirtilen adrese gitti.

        Ekibin adrese ulaşmasının ardından 4 kişi, köpeklerinin öldüğünü söyleyerek hastaneye götürülmesini istedi. Sağlık ekibinin, ölen köpeği hastaneye götüremeyeceklerini söylemesi üzerine 4 şüpheli, sopa ve bıçakla saldırdıkları ambulanstaki görevliler Ümit Koçak (52) ve Baran Kaya'yı (26) darbederek kaçtı.

        İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

        REKLAM

        Yaralı sağlık görevlileri Koçak ve Kaya, başka bir ambulansla Kozan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

        TEDAVİLERİNİN ARDINDAN ŞİKAYETÇİ OLDULAR

        Kaya ve Koçak, tedavilerinin ardından emniyete giderek şikayetçi oldu.

        112 Acil Tıp Teknisyeni Baran Kaya, yaptığı açıklamada, 112 Acil Servis Merkezi'nden çağrıyı aldıktan sonra olay yerine hareket ettiklerini söyledi.

        Kaya, olay yerine vardıklarında yaşananları şöyle anlattı:

        "Şahıslar muhtemelen alkollüydü. Bize köpeğinin öldüğünü söyleyip ambulansla hastaneye götürmemizi istediler. Biz de böyle bir uygulamamızın olmadığını söyledik. Önce küfrettiler, sonra darbettiler. Kendimizi savunmaya çalıştık lakin bu sefer bıçak ve sopayla saldırdılar. Çok şükür, ölmedik. Bunlara bir yaptırım olması lazım, bizim sahada ölmememiz lazım."

        DARP EDENLER YAKALANDI

        Adana İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer, hasta ihbarına giden 112 acil servis ekibinin, ölen köpeklerinin ambulansla hastaneye götürülmesini isteyen kişilerce darbedilmesiyle ilgili kaçan faillerin yakalandığını bildirdi.

        Özer, yazılı açıklamasında, Kozan ilçesinde acil çağrıyı giden 112 ambulans şoförü ve sağlık çalışanının kendilerini çağıran alkolü şahıslarca bıçak çekilerek darbedildiğini hatırlattı.

        Olay sonrası yaralanan sağlık çalışanlarının tedavilerinin yaptırıldığını, konuyla ilgili idari ve adli işlem başlatıldığını aktaran Özer, "Emniyet müdürlüğünce ve adli makamlarca gerekli iş ve işlemler başlatılmış, kaçan failler yakalanmıştır." ifadesini kullandı.

        Özer, sağlık çalışanlarının şiddet olaylarıyla sık karşılaştığını ve risk altında bulunduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

        "Sebep ne olursa olsun şifa veren ellere uzanan şiddet son bulsun, ona kalkan eller kırılsın. Onlar kendi sorunlarını bir kenara koyarak bir an önce hastaya, yaralıya müdahale etmek için olağanüstü çaba sarf ederken yaşam ile ölüm arasında yaşama uzanan ellere saldırmak neden, niye? Kendimizi bir an sorgulayalım. Ne yaptık, niye böyle oluyor. Kim bunlar, bizim yetiştirdiğimiz çocuklarımız olabilir mi?"

        Özer, şiddete karşı toplumca tepki gösterilmesi gerektiğine dikkati çekerek şunları kaydetti:

        "Şu kesinlikle bilinmelidir ki bu kendini bilmezlerin davranışları biz sağlık çalışanlarının içimizdeki hizmet aşkına zarar vermeyecek, daha da artıracaktır. Hizmet etmek kutsal mesleğimizin bir parçasıdır. Hiçbir suç cezasız kalmayacak, kanunlar çerçevesinde gerekenler ilgili makamlarca ivedi olarak yapılacaktır. Ancak bizler sizlerin yanında, sizlerle huzurla çalışmak, sizlere daha fazla yardımcı olmak için 24 saat gece gündüz demeden çalışırken bizlerin de bir kızınız, oğlunuz, anneniz, babanız olduğumuzu unutmamanızı istiyoruz. Hep birlikte sağlıkta şiddete 'Hayır' diyelim. Tepkimiz tepkiniz olsun, sesimizi herkes duysun."

        Bu arada, polis ekiplerince gözaltına alınan 2 şüphelinin sorgusunun Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğünde sürdüğü öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ