Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Kripto para madenciliğinin yeni cenneti - Teknoloji Haberleri

        Kripto para madenciliği artık yılda bir ülkenin elektrik tüketimi kadar enerji harcayabiliyor. Çin hükümeti bu aşırı enerji tüketimi nedeniyle madencilere katı düzenlemeler getirirken, Kanada tam tersi bir yaklaşımla bu şirketler için özel bir madencilik alanı oluşturuyor.

        Kanada, Quebec şehrinin yerel ekonomisini canlandırmak için kripto para madencilerine özel düzenlemeler gerçekleştiriyor. Bu düzenlemeler, madencilerin yüksek miktarlarda elektrik enerjisi kullanarak operasyonlarını sürdürmelerine olanak tanıyor.

        Reuters, dünyanın en büyük kripto para madencilerinden Bitmain'in operasyonlarını Kanada'ya taşımayı planları olduğunu belirtiyor. Quebec şehrinin kamuya ait altyapı şirketi Hydro Quebec ise dünyanın en büyük 30 kripto para madencisini doğrudan şehirde faaliyet göstermeye davet etti.

        REKLAM

        Bitcoin madenciliği için gerekli operasyonun kurulması şirketlere milyonlarca dolara mal olabiliyor. Ancak Çin hükümetinin baskıları devam ederse, operasyonlarını Kanada'ya taşımak isteyen madencilerin bu maliyeti kabullenmeleri ve daha fazlasının ülkeye taşınması olası görülüyor.

        Coindesk'in güncel verilerine göre Bitcoin haftaya13.753 dolardan işlem görerek başladı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ