Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Kristal Piksel 2017, yılın en iyi oyunlarını ödüllendirdi - Teknoloji Haberleri

        Hızla gelişen yerli oyun sektöründen çıkan amatör ve profesyonel yapımlara dikkat çekmek amacıyla 2012 yılından bu yana düzenlenen Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri’nin bu yılki ayağı tamamlandı.

        Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED) ve ODTÜ TEKNOKENT ATOM işbirliğiyle düzenlenen Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri 2017, 8 Aralık cuma günü oyun geliştiricilerinin, sektör temsilcilerinin ve medyanın katılımıyla Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) ev sahipliğinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

        Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ile Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin de katıldığı törende Türkiye’de geliştirilen en iyi oyunlara 10 farklı dalda ödül verildi.

        REKLAM

        Zoetrope Interactive’in oyunu Conarium “Yılın Oyunu” ve “En İyi PC Oyunu” ödülüne layık görülürek törene damgasını vurdu. Bir diğer başarılı yerli stüdyo olan Oldmoustache Gameworks’ün haziran ayında çıkan oyunu No70: Eye of Basir ise “Görsel Sanat” ve “İşitsel Sanat” kategorilerinde birer ödül almayı başardı.

        Conarium
        Conarium

        Conarium’un geliştiricisi olan Zoetrope Interactive ekibi, ödüllerini Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ile Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin elinden aldı.

        Jüri tarafından “Yılın Oyunu” seçilen Conarium’un geliştiricileri, Casual Connect Europe kapsamında düzenlenen uluslararası Indie Prize yarışmasına ön elemeyi atlayarak doğrudan katılma hakkını da elde etti. Oyunun geliştiricileri etkinlik için GIST sponsorluğunda iki adet “all-access pass” bilet ve etkinlik boyunca ücretsiz konaklama kazandılar.

        Törende verilen diğer ödüller ve sahipleriyse şöyle sıralandı:

        • En İyi Mobil Oyun:Newton Gravity Puzzle (Binary Games)
        • En İyi Sanal Gerçeklik Oyunu:Header Goal (Codemodeon)
        • En Ciddi Oyun:Sınıfta (Simsoft)
        • En İyi Oyun Tasarımı:Alchemit's Castle (Kabuk Games)
        • En Yenilikçi Oyun: Kubrain (gamebra.in)
        • En İyi Hikaye Anlatımı:Recontact Istanbul: Eyes of Sky
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ