Bu sergiye anahtarla giriliyor
Kosovalı sanatçı NON'u bir anahtarcı dükkanına dönüştürüyor
İstanbul’daki ilk kişisel sergisi NON Unplugged 2012 için Kosovalı sanatçı Sislej Xhafa, Galeri NON’u bir anahtarcı dükkanına dönüştürüyor.
NON Unplugged 2012 tek malzemesi bir anahtarcı, bir masa ve sandalye ve bir anahtar kesme makinesi olan performatif bir heykelden oluşuyor. Anahtarcı galerinin açık olduğu saatler süresince galeride hazır bulunarak galerinin giriş kapısının anahtarının kopyalarını üretiyor. Bu anahtarları anahtarcıdan sembolik bir ücret karşılığında satın almak ve bu anahtarlarla serginin açık kaldığı süre boyunca galeriye girmek mümkün.
Xhafa, NON Unplugged 2012 sergisi ile galeri sisteminin geleneksel sınırlarını ihlal ediyor ve özel bir kurumun yapısına bir şeffaflık bileşeni eklenmesini öneriyor. Sergi, kurumsal bir çerçeve dahilinde, etkileşim ve katılım gibi yöntemleri aracı olarak kullanarak güven ve güvenlik kavramlarını keşfe girişiyor
1970 Peja, Kosova doğumlu Arnavut sanatçı Sislej Xhafa, New York’ta yaşıyor ve çalışıyor.
Sergi 15 Haziran'a kadar Salı – Cumartesi 11:00 – 19:00 arasında İstiklal Caddesi Mısır Apartmanında görülebilir.