Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Ülkenin batısı felç oldu

        MUĞLA FELÇ OLDU

        Muğla'da ve Milas ilçesinde etkili olan sağanak yağış günlük yaşamı, ulaşımı olumsuz etkiledi. Muğla'nın Milas ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonrasında, birçok sokağı su bastı. Yağmur sularının daha çabuk tahliye edilmesi için Milas Belediyesi görevlileri ve vatandaşlar suyun tahliyesinde kullanılan rögar kapaklarını açtılar. İlçede kurulan pazarda alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar da zor anlar yaşadılar. Muğla kent merkezinde yaklaşık yarım saat boyunca etkili olan sağanak yağış nedeniyle kentte ulaşımda aksamalar da yaşandı.

        Muğla Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yağışların Muğla ve ilçelerinde gün boyunca etkili ve sürekli olmasının beklendiği bildirildi.

        Açıklamada, şu ifadelere de yer verildi: “Rüzgarın yağış anında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Etkili ve sürekli gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışlar ile yağış anında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgarın neden olabileceği olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını, taşkın ve yıldırım) ilgililerin ve vatandaşların hazırlıklı ve tedbirli olmaları gerekmektedir.”

        KUŞADASI'NDA HAYAT DURDU

        Aydın'ın Kuşadası ilçesinde ve çevresinde sabah aatlerinde başlayan sağanak yağış ilçe merkezinde hayatı olumsuz etkiliyor.

        Metroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde başlayan sağanakla birlikte metrekareye 50 kilogram yağmur düştüğü öğrenildi.

        Kuşadası Belediyesi İtfaiye amirliğine bağlı kanal açma ekipleri, ilçe merkezinde Sahil Bulvarı, Kervansaray Kavşağı ve Kadınlar Denizi yolunda oluşan yağmur suyu göletlerini açmak için yoğun çaba sarf ediyor.

        Kuşadası Belediyesi, anonslar yaparak vatandaşlardan gerekli olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamalarını istiyor.

        Yağışlar nedeniyle, ilçe merkezinde televizyon vericileri kısa süre devre dışı kaldı.

        Kuşadası'nda sağanak yağışa rağmen, limana gelmesi beklenen yolcu gemilerinin olağan seferlerinde herhangi bir sorun ya da gecikme yaşanmadı.

        Bu arada, belediye yetkilileri, çevre köy ve beldelerde sağanak yağışın etkili olduğunu, ancak şu ana kadar ciddi bir maddi zarar meydana gelmediğini bildirdiler.

        GELİBOLU SAĞANAĞA TESLİM

        Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde sabah saatlerinde başlayan ve etkili olan sağanak yağış, yaşamı olumsuz etkiledi.

        Etkili yağış nedeniyle, bazı ev ve iş yerlerinin zemin katlarını su bastı, bazı yolların asfaltları da zarar gördü.

        Logarların tıkanması ve kanalizasyon hattının yetersiz kalması nedeniyle, Yazıcızade Mahallesi'ndeki evini su basan Nursel Çan, her yağmur yağdığında aynı sorunla karşılaştıklarını, zararının karşılanması için hukuki girişimlerde bulunacağını söyledi.

        Belediye ekipleri, tıkanan lagarları açmak için çalışırken, ev ve iş yerlerindeki suların tahliyesini aralıksız sürdürüyor.

        İSTANBUL'DA 123 EV VE İŞYERİNİ SU BASTI

        İstanbul'da dün yer yer etkili olan sağanak yağmur nedeniyle Sarıyer ve Beykoz'da toplam 123 ev ve işyerini su bastı.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentte dün sabah saatlerinden akşama kadar bazı bölgelerde etkili olan yağış, Sarıyer ve Beykoz'da su baskınlarına yol açtı.

        Sarıyer'de metrekareye 65 kilogram yağış düştüğünü belirten yetkililer, Sarıyer ve Beykoz'da toplam 123 ev işyerini su bastığını kaydettiler.

        İtfaiye, İSKİ ve Katı Atık Müdürlüğüne bağlı ekiplerin bu bölgelerde çalışmalarını yoğun şekilde sürdürdüğünü dile getiren yetkililer, iş makinelerinin de kullanıldığı su tahliye ve yol temizleme çalışmalarında, 250 personelin görev yaptığını bildirdiler.

        Bu arada, itfaiye yetkilileri, yağışlardan dolayı Beşiktaş'ta da 9 ev ve işyerini su bastığını bildirdiler.

        ANTALYA'DA FIRTINA UYARISI

        Antalya'nın Elmalı, Korkuteli, İbradı, Kemer ilçeleri ile kent merkezinde, iki saat içinde etkili gök gürültülü sağanak yağış, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına beklendiği bildirildi.

        Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Antalya Bölgesel Tahmin Merkezi'nden yapılan açıklamada, Elmalı'nın kuzeybatısında, Manavgat'ın kuzeyi ve Kemer üzerinde bulunan bulut kümelerinin, iki saat içinde Elmalı, Korkuteli, İbradı, Kemer ilçeleri ile Antalya kent merkezinde etkili gök gürültülü sağanak yağış, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtınaya neden olacağı belirtildi.

        Açıklamada, oluşabilecek olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olunması istendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ