Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ladin muamması! Öldü mü hasta mı?

        Time dergisinin internet sitesinde yer alan habere göre, isminin açıklanmasını istemeyen bir Suudi kaynak, Riyad'ın son haftalarda, Usame bin Ladin'in ağır hasta olduğu yolunda çok sayıda istihbarat aldığını söyledi. Habere göre, Suudi kaynak, Bu söylenti değil, çok hasta. Sudan kaynaklanan bir hastalığa yakalandı ve ölebilir. Ancak öldüğünü doğrulayacak somut bir bilgi şu an elimizde bulunmuyor diye konuştu.

        Time dergisi, bin Ladin'in öldüğü haberinin, kesin kanıtları bulunmayan bazı Suudi istihbarat uzmanlarınca ortaya atılmış olabileceğini belirtti. Fransız gizli servislerinin notunda, bin Ladin'in ölüm nedeni olarak gösterilen tifo, kirli sudan ve kirli suda pişirilen yiyeceklerden bulaşıyor ve özellikle yüksek ateşin yanı sıra ishalle kendisini gösteriyor.

        Fransa'da yayımlanan L'est Republicain adlı yerel gazete, dün, Fransız gizli servis raporuna dayanarak, El Kaide örgütünün lideri Usame Bin Ladin'in geçen ay Pakistan'da tifodan öldüğü haberini vermiş, haber, Fransa, ABD, Suudi Arbistan ve Pakistan tarafından doğrulanmamıştı.

        Suudi Arabistan doğumlu bin Ladin'in, 2001 sonunda ABD öncülüğündeki güçler Taliban'ı devirinceye kadar Afganistan'da üslendiği kaydediliyor. Amerikan ve Pakistan yetkilileri sürekli, bin Ladin'in daha sonra da Afganistan ve Pakistan'ın dağlık sınır bölgesinde saklandığına inandıklarını söylemişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ