Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam ‘Canı Sıkılan Adam’ 32 yıl sonra patladı

        Bir reklam kampanyasının sloganı olarak kullanılan ‘Canı Sıkılan Adam’ı, 1974’teki Eurovision için yazan Esin Afşar: Şarkı Türkiye’ye birkaç beden büyüktü.

        Şimdilerde herkesin dilinde aynı sözler: “Bir adam vardı canı sıkılan”... Herkesin ezberlediği bu şarkının sahibi ise, pop müziğinin kilometre taşlarından Esin Afşar. 1974 yılında Eurovision Şarkı Yarışması’na katılmak için ‘Canı Sıkılan Adam’ı hazırlayan Afşar, o dönemde şarkısıyla finale bile kalamadı ama eseri tam 32 yıl sonra patladı.

        İşte o şarkının sözleri
        Bir adam vardı canı sıkılan Bir kadın vardı canı sıkılan Buluştular bir gün sıkılmamak için Bir adam vardı canı sıkılan Bir kadın vardı canı sıkılan Verdiler el ele çıktılar kol kola hey Sonu ne ola bu hikayenin Ne adam bilir ne kadın bilir Bu işin sonu nereye varır Verdiler el ele çıktılar kol kola hey Kadın anladı her şey bir oyun Sıkılan adam imkansız adam Dünya yuvarlak dört köşe olmuş Bu işin sonu bir yere varmaz Adam bir yana kadın bir yana Bu hikaye burada biter Söz-Müzik: Esin Afşar

        İSTEKLİYİ ENGELLİYOR Turkcell’in yeni kampanyasında kullanılan şarkının hikayesini, sanatçı şöyle anlattı: “Şarkının söz ve müziğini 32 yıl önce Eurovision için yapmıştım. Şanar Yurdatapan ‘bu parça Türkiye’ye birkaç numara büyük gelir. Ancak yıllar sonra beğenenler çıkabilir’ demişti. Dediği çıktı.”

        Geçtiğimiz aylarda POPSAV tarafından ‘Meslek Onur Ödülü’ne layık görülen Esin Afşar, geç de olsa eserinin beğenilmesinden memnun. Reklam ve tanıtım ücreti olarak 10 bin dolar alan sanatçı, parça cep telefonlarına indirilmeye başlayınca da telif hakkı kazanacak. Elinde ‘Canı Sıkılan Adam’ gibi yüzlerce güzel bestesinin olduğunu da belirten sanatçı, müziğe yeni adım atmış güzel sesli gençlerle, bestelerini paylaşabileceğini söylüyor. 32 yıl rötarla şarkısı “hit” olan Esin Afşar, ‘Canı Sıkılan Adam’ın da bulanacağı bir single çıkarmak için hazırlıklara başladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ