Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Yağışlar artarak sürecek

        Ülkenin batısından başlayarak yayılan ve bir haftadır süren yağışların faturası ağırlaşmaya başladı. İstanbul'daki maddi hasarın ardından Yozgat'ta 6 kişi hayatını kaybetti. Olayın ardından Orta Anadolu'da artması beklenen yağışlar nedeniyle yetkililer alarma geçirildi.

        Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan “Meteorolojik Uyarı”da, geçen hafta sonundan bu yana yurdun büyük bir bölümünde görülen sağanak yağışların, kuzeydoğu bölgelerde etkili olmaya devam ettiği ifade edildi.

        Yapılan son tahminlere göre; bugün yurdun kuzeydoğu kesimlerinde görülen yağışların yurdu terk etmesi, ancak yarın batı bölgelerin yeni bir yağışlı havanın etkisine girmesinin beklendiği kaydedildi.

        Yarın; Marmara'nın batısı, kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları ile sabah saatlerinde hafif olmak üzere Isparta, Afyon, Kütahya, Eskişehir, Bolu, Ankara'nın batı çevrelerinde yağmur ve sağanak yağış bekleniyor.

        Perşembe günü; Marmara, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı ile Batı Karadeniz'de görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, Marmara, Ege ve Göller Yöresi ile Eskişehir çevrelerinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

        Cuma günü; Marmara, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı yağışlı geçecek. Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, Marmara, Ege, Göller yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'de etkili olması bekleniyor.

        Yağışların hafta sonunda da yurdun kuzey ve iç kesimlerinde aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor.

        Hava sıcaklığının yarın tüm yurtta biraz artması, ancak perşembe gününden itibaren yağış alan bölgelerde yeniden azalmaya başlaması bekleniyor.

        Batı bölgelerde etkili sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların neden olabileceği olumsuz şartlara karşı (Sel, su baskını, taşkın, yıldırım vb.) ilgililerin ve vatandaşların hazırlıklı ve tedbirli olmaları istendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ