Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Spor İşte Gerets Liverpool taktiği - Spor Haberleri

        Galatasaray bugün Liverpool'la Anfield Road'da oynayacağı dev maça tek forvetle çıkacak. Ümit'i yedeğe çekecek olan Gerets, çift ön liberoda Ayhan - Mehmet Topal ikilisine görev vererek ortayı sağlama alacak

        Cim-Bom'da teknik patron Eric Gerets sistemi değiştirerek yıldızlar topluluğu Liverpool karşısında takımını tek forvetle sahaya sürmeye hazırlanıyor. Kaptan Hakan Şükür'ü ileri uçta yalnız bırakacak olan Belçikalı hoca, Trabzonspor maçında varlık gösteremeyen Ümit Karan'ı yedeğe çekecek.

        Orta sahayı kalabalık tutarak Liverpool'u bu bölgede durdurmayı planlayan Gerets, sakatlığı düzelen Saşa İliç'e, Hakan'ın arkasında gizli golcü olarak görev verecek. Çift ön liberolu sistemle takımını sahaya sürecek olan deneyimli çalıştırıcı bu bölgede Ayhan ile Mehmet Topal'a şans tanıyacak.

        Gerets: Umutluyuz

        Teknik Direktör Gerets maçın oynanacağı Anfield Road Stadı'nda dün akşam bir basın toplantısı düzenledi. Belçikalı hoca, Şampiyonlar ligi herzaman bambaşka bir platformdur. Puan alacağımıza inanmasak zaten buralarda olmayız. Nerede olursa olsun kazanmaya ve puanlar almaya gücümüz var. 4 - 5 tane oyuncuyla atak yapmayı elbette düşünmüyoruz. Ama sadece savunma oynayacak bir takımım da yok. Ofansif olarak da savunma olarak da elimizden gelenin en iyisini yapacağız dedi.

        Gerets, Böyle güzel ve futbol açısından kutsal bir sahada, bir maç oynayacak olmak bizi sevindiriyor. Hayatımda en çok istediğim şey bu sahada futbolcu ya da hoca olarak oynamaktı. Şimdi bunun mutluluğunu yaşıyorum. Şansım olsa tüm paramı verip bu sahada futbolcu olarak oynamak isterdim. Takım olarak İnamoto dışında eksikliğimiz yok ifadesini kullandı.

        Statta çalıştılar

        Sarı - kırmızılı takım, Liverpool maçının son çalışmasını dün akşam karşılaşmanın oynanacağı Anfield Road Stadı'nda yaptı. Teknik Direktör Eric Gerets'in sadece ilk 15 dakikasını basına açtığı antrenmanda futbolcularına koşudan sonra taktik ağırlıklı çalışmalar yaptırdığı bildirildi.

        İlk 11'de sahaya süreceği futbolcularla yakından ilgilenen Belçikalı hocanın, yaklaşık 1.5 saat süren çalışmayı sık sık durdurarak oyuncularına uyarılarda bulunduğu öğrenildi. Sakatlıkları tamamen düzelen Rigobert Song ve Saşa İliç de takımla birlikte çalıştı.

        Korumasız gitmişler

        Kafileye verilmesi gereken iki koruma, İstanbul Emniyeti'nin isimleri geç bildirmesi üzerine gönderilemedi. Takımın önceki gün İngiltere'ye gitmesine karşın emniyet kafilede yer alacak iki kişiyi dün belirleyince sarı - kırmızılılar korumasız bir şekilde Ada'ya gitmiş oldu.

        ERHAN TELLİ-MİLLİYET

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ