Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Seks ve şantaj skandalı

        Bugün İngiltere'de tüm gazetelerin ilk sayfalarında yer alan aynı haber: Brezilyalı bir kaçak göçmenle iki yargıcın odağında oldukları seks ve şantaj skandalı.

        Daily Telegraph'ın konuyla ilgili haberi özetle şöyle: ''37 yaşındaki Brezilyalı Rosalena Driza, yargıç İlyas Han ile adı açıklanmayan bir kadın yargıcın evlerini temizlemek üzere işe alınmıştı. Ancak, vizesinin süresi dolduğu için İngiltere'de kaçak olarak yaşıyordu''.

        ''Göçmen davalarına bakmakla görevli iki yargıç da, Brezilyalı kadının İngiltere'de yasadışı olduğunu bilmediklerini savunuyor. Rosalena Driza ise, kadın yargıcı yasadışı bir göçmeni çalıştırdığı için ihbar etmekle tehdit ediyor''.

        ''Skandala seks ve şantaj boyutunu katan gelişme ise temizlikçi kadının, işvereni olan iki yargıcın sevişirken kaydedilmiş görüntülerini içeren bir video kaseti evlerinden çalıp erkek yargıçtan 20 bin İngiliz sterlin talep etmesi aksi takdirde kaydı bakanlığa göndermekle tehdit etmesi''.

        ''Brezilyalı kadının sevgilisinin de, cinayet suçuyla İtalya'da cezaevinde bulunduğu da ortaya çıkan ayrıntılardan.'' Dün sonuçlanan davada sanık Driza; erkek yargıcın evinden vidoe kaydını çalmak ve kadın yargıca şantaj yapmak iddialarından suçlu bulundu. Cezası daha sonra açıklanacak.

        Hukuk işlerinden sorumlu devlet bakanlığı skandalda adları geçen iki yargıç hakkında soruşturma başlattı.

        BBC

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ